Recenze: MY (Sarina Bowen, Elle Kennedy)

Předskokan románu Hodnej kluk



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet.


Chci zakoupit tento titul.



Spisovatelky Elle Kennedy a Sarina Bowen už mají na kontě opravdu množství knih, které čtenářky nedají z rukou. Mezi jejich knižní novinky u nakladatelství Baronet patří pokračování lgbt dilogie Him s názvem My. První díl On (recenze) byl úžasným počinem, zobrazující milostný vztah dvou mužů. Máte-li v oblibě gay romance, neměl by vám Him uniknout.

U nakladatelství Baronet jako první vyšel Hodnej kluk, spadající do žhavé hokejové série WAGs. Jediným problémem byl, že příběh ústředního hrdiny Blakea a Jess nebyl tak docela úplný, jelikož určitá část se odehrává právě v tomto románu. Proto jste mohli zažít rozčarování, když vám unikaly některé informace. Dilogie Him je tedy jakýsi předvoj WAGs, ať už se zabývá homosexuální tematikou, tak také naráží na milostný vztah Jessie a Blakeyho, který zažehnul právě v tomto díle. Proto doporučuju přečíst si On i My, než skočíte rovnýma nohama do Hodnýho kluka (recenze). Ale pusťme se tedy do příběhu hezky od začátku...

Vsadím se, že pokud jste milovníky gay romancí, tak jste si román On užili se vším všudy! Se všemi žhavými polibky, emocemi a hledání sama sebe. Zobrazováním coming outu a nesnadných cest k cíli. Zkrátka a dobře, On jako milostný román rozhodně stojí za to a je jen dobře, že se autorky rozhodly zobrazit i pokračování hvězdného hokejového páru...

Ryan Wesley a Jamie Canning (v Hodným klukovi později nazýváni jako pár Wesmie) podstupují další zkoušky, překračují překážky a snaží se dosáhnout svého cíle. Musí hodně zatínat zuby a bojovat, protože nic není jednoduché. Především, když je Wesova kariéra nutí skrývat se a hrát si na to, že jsou vlastně jen spolubydlící... Není to jednoduché, když pro sebe nemají prakticky žádný čas, protože jsou oba plně zaměstnáni svými povinnostmi a když už se konečně vyskytne chvilka, zmaří ji jejich nový soused Blake!


Konečně se setkáváme i s vedlejšími postavami, které se objevují i ve volném pokračování Hodnej kluk a Zůstaň. Bohužel pro čtenáře jsou charaktery ústředních i vedlejších postav nejvíce rozvinuté v On a My, zatímco v románu Hodnej kluk už na to autorky spíše spoléhají a do jejich líčení se nehrnou. Proto je vážně zásadní číst jako první tuto dilogii. Snad díky tomu oproti dvěma předchozím dílům působí ve volném pokračování povrchněji.

Dějová linie se tedy týká nejen homosexuálního vztahu Jamieho a Wese, ale také nahlíží na první setkání Jamieho sestry Jessie a hokejisty Blakea. Hned se to mezi nimi rozhoří jako pochodeň a jestli vám u Him doposud chyběl heterosexuální žhavý románek, tak právě tímto vám autorky splnily přání.


My se odvíjí trochu méně dynamicky a lehce ztrácí jiskrnost, jelikož Wes a Jamie už jsou za těmi vzrušujícími začátky, kdy se teprve hledali a objevovali. Nyní už jsou párem, který sice zažívá touhy a poddává se vášni, ale také se zabývá hodnotnější stránkou života a musí řešit problémy ve vztahu. A že jich tito dva mají! Rozhodně nejdou po snadné cestě a je jen na nich, zda jejich tajný románek přeroste v něco víc nebo naopak vyhoří. Ačkoliv se tato kniha může zdát oproti žhavějšímu románu On poněkud méně vzrušující, tak autorky získávají bonus za to, že se nebály podívat realitě do očí a ukázat reálnost daného vztahu. Tím stoupá kvalita příběhu i pro náročnější čtenáře, kteří chtějí romanci o něco hlubší.

Silná a celistvá láska nahradila vzrušující a důmyslné oťukávání. Wes se zaměřuje na svou kariéru a Jamie se potýká se svými vlastními problémy. Na řadu přichází obavy a silné emoce. Vhodně sepsaná erotika tedy nehraje prim, v tomto případě jsou podstatné city, protože se jedná o stěžejní zkoušku hvězdného páru Wesmie. Ale jelikož jste četly jako první nejspíš Hodnýho kluka, tak závěr již víte. Pokud nečetli, tak věřím, že si přijdete na své.

Věřím, že nejen já jsem neskonale šťastná, že se nakladatelství Baronet rozhodlo vydat také On a My, jelikož bez této dilogie ztrácí glanc i WAGs. Proto bych tento nepřehnaný, romantický a propracovaný román, nad kterým je možné se zamyslet s ohledem na tematiku, doporučila všem, kteří mají v oblibě daný žánr a rozhodně nechtějí, aby jim u série WAGs něco chybělo.

Co se týče dilogie Him, tak ta patří mezi nejlepší publikace, které v rámci žánru romantického lgbt překladově vyšly. Užijte si čtení! 

Co na titul říká Chensie? Upřímně, moc mě mrzí, že jsem jako první četla Hodnýho kluka. Kdyby to nakladatelství vydalo postupně tak, jak to jde po sobě, nejspíš by spousta čtenářů měla ucelenější a kvalitnější zážitek. Jelikož mi u Hodnýho kluka chyběly informace, jež jsou právě v tomto tiulu, tak jsem si román plně neužila, což je škoda, protože stojí za to. Zpětně už to nemá takovou sílu, bohužel, ale beztak knihy stojí za to a já si je rozhodně užila. Co se týče dilogie Him, tak nejvíc se mi líbil první díl On. To bylo opravdu jiskrné. On oceňuji především proto, že se autorky nebály jít do hloubky a ukázat, co všechno onen vztah obnáší a jak se s tím hrdinové poperou. Nebudu vám lhát, přirostli mi k srdci. V žánru lgbt dilogie Him patří určitě mezi ty nezapomenutelné!


Anotace: 
Hokejový útočník Ryan Wesley vede život, o jakém vždy snil. Pět měsíců po nástupu do NHL patří k nejúspěšnějším profesionálním hráčům a každý den se vrací domů k muži, kterého miluje – Jamiemu Canningovi, svému dlouholetému nejlepšímu kamarádovi a nyní i životnímu partnerovi. Je tu jenom jeden malý problém: Nejdůležitější vztah svého života musí tajit, jinak by ho čekala mediální bouře, která by mohla ukončit jeho kariéru.

Jamie Wese nade všechno miluje. Jenže tajit vztah je na nic. Tohle není život, jaký si Jamie představoval, a obavy, aby jejich tajemství nevyšlo na povrch, si začínají vybírat svou daň. Nijak nepomáhá, že v nové práci to nejde tak hladce, jak Jamie čekal, ví však, že dokud má Wese, všechno zvládne. Aspoň že ve svém bytě můžou být sami sebou. Nebo snad ne? Když se do stejné budovy nastěhuje Wesův nejvlezlejší spoluhráč, hrozí, že pravda vyjde na světlo.

Varování: Obsahuje milostné scény, vibrující křeslo a důkaz, že hokejisti jsou sexy ve všech odstínech zelené. 

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2019
Žánr: Lgbt, Romány pro ženy
Ze série: Him 2. 
Počet stran: 292
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.