Vánoční dárky z Euromedia Group!

Vánoce i Silvestr jsou za námi a mně ještě pořád září oči, protože ač jsem od rodiny pod stromeček knihy nedostala, tak mi z Euromedia Group - Knižní klub dorazila krásná várka knižních darů a dokonce originální deník a poukázky! Ještě, že mi manžel k Vánocům daroval novou knihovničku, protože tyhle skvosty potřebují nové místečko! Moc děkuji za krásné překvapení k Vánocům! :)

Jaké knižní tipy pro vás dneska mám? Nu, jen se pojďte podívat! A nezapomeňte se pochlubit, jaké tituly se pod stromečkem objevily vám! :)



Anotace: 
Další titul ze série přehledových oborových publikací představuje zasvěcený úvod do studia mytologií stejně jako materiál pro pokročilejší zájemce o tento obor, a nepochybně zaujme i všechny milovníky vypravěčského umění a skvělých příběhů. Využívá atraktivní formu mozaiky a prostřednictvím textů, doprovodných ilustrací a názorných schémat vytváří plastický svět mytologických příběhů a jejich hrdinů, nabízí klíč k interpretaci jednotlivých příběhů a ukázky jejich uměleckých ztvárnění z různých období.

  

Publikaci z nakladatelství Universum - Euromedia Group jsem si vybrala proto, že zbožňuju mytologii. Nadchla mě na první pohled a ani po otevření nezklamala. Jedná se o základní přehled mytologické kultury z různých oblastí, takže pokud chcete nahlédnout do světa mytologických bytostí, je tohle naprosto perfektní skokánek. Jste-li zběhlí a máte mytologii v malíku, rozhodně neuškodí připomenutí nebo naopak objevíte informace, které jste třeba netušily. Je to vážně studnice vědomostí, co se týče námětu, a mimo jiné je doplněná o ilustrace, které k danému tématu přijdou vhod. 


Anotace: 
Půvabné, nadčasové ilustrace Josefa Lady doprovodil svými verši Michal Černík. Nové vydání v originální grafické úpravě přináší známé texty Josefa Lady, v nichž vzpomíná na své dětství v Hrusicích (Jak jsem zvonil poledne, jak jsme pekli brambory, Pohádka o narození Jezulátka), jak jej zažíval po celý rok. Atmosféra české idyly je prohloubena citlivými verši našeho předního básníka.

  

Kdo by nemiloval fotografie a texty českého malíře a spisovatele Josefa Lady? Není divu, že se jedná již o několikáté vydání, které je prostě nádherné. Josef Lada je můj favorit a myslím, že stejně tak se stane oblíbeným i pro mé děti, i když doba už pokročila. Prostě jeho tvorba má stále sílu si své čtenáře získat a proto na něj nedám dopustit. Jestli zbožňujete nejen autorovy kresby, ale také povídání, tak je kniha vhodnou volbou nejen pro vás, ale i vaše ratolesti. Básničky Michala Černíka jsem četla prostřednictvím publikace poprvé a nemám, co bych vytkla. K atmosféře Ladových kreseb se báječně hodí a jsou chytlavé. Čtení takové knihy spolu s dětmi je prostě opravdu kouzelné. :) 



Anotace: 
Přišla ti bedna plná úchvatných zkamenělin a nálezů do muzea. Rozbal ji a vyndej vše, co budeš potřebovat pro dokončení exponátů. Každá pravěká skládací kostra je doplněna jednoduchými instrukcemi. Tak najdi tu správnou místnost na plánku muzea a pusť se do toho! Na závěr ještě umísti doplňkové exponáty a muzeum může otevírat. Kromě zkamenělin a nálezů do muzea kniha obsahuje základní historii dinosaurů, popis jejich základních druhů a rozdělení.

  

Já i moji synové milujeme dinosaury. Kniha byla jasnou volbou, jak společně strávit krásný čas a užít si našeho společného koníčku. Jelikož encyklopedií o těchto hrozivých praještěrech máme velké množství, tak i přesto nás některé informace zas o něco poučily. Užili jsme si tvorbu exponátů, nahlížení na muzeum a já osobně oceňuju grafickou stránku knihy, která si získala nejen děti, ale fakt i mě. Nebylo to někdy snadné, je zapotřebí trpělivosti a především, máte-li akční děti, ale užili jsme si spousty zábavy. Stálo to za to! Zbožňuju takové tvůrčí publikace a tahle byla vážně precizní. 


Anotace: 
Máte už dost přehnané pozitivity a předstírané radosti? Nesmyslných antistresových omalovánek a jiných trendů pro moderní dospělé? Tak přesně pro vás je tento deník plný negativity. Vypište si své nepřátele, dejte průchod svému vzteku, nadávejte na počasí, internet a prostě na celý svět. Ale hlavně, nezapomeňte si deník pořádně schovat před nevítanými návštěvníky.

  

Neskutečný! Byla jsem opravdu překvapená, že něco takového existuje! Tohle je dárek přesně pro mě! Je to dávka kreativity v negativním stylu, takže se můžu vybít, nadávat a řvát podle svého přímo do stran deníku, který všechny moje nářky pohltí. Co si budeme povídat, my češi si velmi rádi stěžujeme a láteříme, takže... by měl být nejspíš povinný do všech domácností. Sám deník vyzývá Naser se a to je pro mě velmi jednoduché, takže už od prvních chvil ho poměrně dost využívám a baví mě to. Dokonce mě to i uklidní, což bych nečekala, ale jakmile se prostě člověk zbaví přetlaku tvůrčím způsobem a vykřičí se potichu do svého deníku, je mu líp. Tedy mně rozhodně. Takže moc děkuju za takový uklidňující prostředek, lepší sedativa na mateřské jsem si ani nemohla přát. :D


Ke všem těmto krásným dárkům mi byly ještě poukázky do knihkupectví Luxor, které mám v plánu v dubnu využít. Bohužel nejbližší knihkupectví Luxor je od nás poměrně daleko, ale jelikož do města v dubnu jedeme, tak poukázky rozhodně využiju a přikoupím si něco navíc, když už konečně budu mezi knihami. Znáte to, nelze odolat! :) ¨

Moc děkuju za krásné vánoční dary, které mi Euromedia Group poslala. Tři první knihy byly mého výběru a deník s poukázkami byly úžasným překvapením! Děkuji také za příjemnou spolupráci, která trvá už pár let a já doufám, že i nadále vám budu moci knihy z Euromedia - Knižní klub představovat. Rozhodně mám v plánu dodat i recenze, takže vyčkejte, ještě vám tituly přiblížím víc! :)

A aby těch knižních tipů nebylo málo, tak mezi mé srdeční záležitosti z Euromedia Group patří...



  • Čas zapomnění - Sharon Guskin (Ikar) 
  • První láska, poslední pomazání - Ian McEwan (Odeon) 
  • Možná jednou - Colleen Hoover (Yoli) 
  • Malý život - Hanya Yanagihara (Odeon) 
  • Nuly - Chuck Wendig (Knižní klub) 
  • Jeden z nás lže - K. M. McManusová (Yoli) 
  • Smrtka - Neal Shusterman (Yoli) 
  • Jedna želva za druhou - John Green (Yoli) 
  • Ready Player One - E. Cline (Knižní klub) 
  • (Ne)obyčejný kluk - R. J. Palacio (Pikola) 
  • Sleduj mě - A. V. Geiger (Yoli) 
  • Půl krále - J. Abercrombie (Laser-books) 
  • Sama sebou - J. Moyes (Ikar) 
  • Koláčky a spiklenci - Theo Addair (Yoli) 
  • Na obtíž - C. Hoover (Yoli) 
  • Městečko Pines 2. - Blake Crouch (Laser) 
  • Bílá růže, černý les - E. Dempsey (Kalibr) 


  • Takový menší seznam, který by byl mnohem, mnohem delší, kdybych měla prostor. :D Ale mezi mé úplně top knihy patří Malý život. To je román, na který nezapomenu. Vryl se mi až pod kůži. Něco tak emotivního, nádherného a bolestného prostě nedokážete zapomenout... 

    Tak jaké knihy udělaly pod stromečkem radost vám? :)


    Žádné komentáře:

    Okomentovat


    Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.