Recenze: UMĚLECKÉ PROJEKTY PRO MALÉ KUTILY (Margaret Etherington)

Zábavný způsob, jak mohou děti tvořit s dospělými


Projekty v této knize budou bavit děti každého věku, od prvňáčků až po středoškoláky. Kromě toho, že se naučí sami vyrábět předměty, budou moci také tvoři společně se svými učiteli, rodiči nebo jinými dospěláky, a tak se mohou jeden od druhého něčeho přiučit. (Str. 3)

Za recenzní výtisk děkuji Megaknihy
Chci zakoupit tento titul


U nového nakladatelství Ocelot, které si své čtenáře teprve získává zajímavými tituly, vyšla nová publikace, zaměřující se na kreativní trávení času rodičů s dětmi. Umělecké projekty pro malé kutily z Megaknih jsou možná tím, co jste po celou dobu v knihovničce postrádali, protože nabízí spousty možností, jak se tvůrčím způsobem spolu s dětmi vyřádit! Já už jsem vám představovala několik knih nakladatelství Ocelot, kupříkladu působivou fantasy young adultku Strážce ztracených měst (recenze), která si mě získala. Nebo žhavý román King (recenze), který je lehce kontroverzním a drsným počinem autorky T. M. Fraizer.

 


Pestrá publikace je stručná, takže se nemusíte zaobírat zdlouhavými pasážemi, ale přímo jdete k věci. Srozumitelné návody jsou krátké, úderné a pro lepší představu se obvykle popisky objevují u ilustrací, jež danou práci zobrazují. Každá kapitola tak obsahuje spousty fotografií s popisky, jak na to, ale také autorka nezapomněla na seznam nástrojů a materiálu, který je k přečtení ihned jako první. 

Kniha je navržena tak, aby zahrnovala umělecké nápady, využívající recyklovanou látku a další zbylý materiál, stejně jako opětovné využití obalů. (Str. 3)

Obsah: 
  • Razítkování, šablonování a tisk
  • Hry s látkou
  • Dárkový balící papír, jmenovky a blahopřání
  • Výzdoba pokoje
  • Skladování věcí
  • Koníčky, hračky a hry
  • Dekorace zdi
  • Šablony

Kniha je velmi pestrá, nejen svým zaměřením, které skutečně pobaví a udělá radost, ale také svými fotografiemi. Výrobky jsou hezky zobrazené, máte tedy představu a můžete se jimi také inspirovat.

 

Tyto projekty (celkem pětadvacet) jsou nejen zábavné, ale také potěší právě proto, že se nejedná o nic, co by dítko nevyužilo. Udělá s výrobkem radost sobě nebo jiným. Vyzdobí si svůj vlastní pokojíček tak, jak si přeje. Výrobek udělá podle svého uvážení.
 

Samozřejmě mladším dětem musí pomáhat dospělí, ale starší kutilové už si poradí jen prostřednictvím knihy, která obsahuje opravdu jednoduché návody na hodnotné výrobky. Věřím, že nejen děti budou nadšené, protože některé výrobky v domácnosti ocení i ženy. Jste-li kreativní, přizpůsobíte si inspiraci či návod tak, aby vám pomohl ke kýženému výrobku. 

 

Vím, že takových návodů je na internetu zřejmě spousty a dokonce i videí, tak čím je kniha natolik zajímavá a podnětná, abyste si ji pořídili? Dle mého právě těmi snadnými postupy a především faktem, že nemusíte nic nikde hledat. Zkrátka jen vezmete publikaci, otevřete ji na požadované stránce a můžete pracovat. Není potřeba internet, takže se hodí i ve chvílích, kdy chcete děti od elektroniky odpoutat. Nejste-li zastánci neustálého kontaktu s tabletem, mobilem či notebookem, jako já, pak je titul právě pro vás. Když už se máte odpojit od sítě, tak se vším všudy a vyrábět podle knihy se svými dětmi je báječná zábava. 



Anotace: 
Obsahem této knihy jsou zajímavé umělecké projekty, které mohou děti poté někomu darovat, nebo si je ponechat. Kniha přináší také zábavné aktivity, při kterých mohou děti tvořit společně s dospělými. Najdete zde skvělé nápady, jak si vyzdobit pokoj, jak skladovat své věci. Mezi používané techniky patří razítkování, šablonování, tištění, šití, malování, stříhání, lepení, dekupáž a koláž.

Nakladatelství: Ocelot
Rok vydání: 2019
Žánr: tvůrčí publikace, pro děti
Počet stran: 160
Vazba: brožovaná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.