Recenze: HŘÍCHY HOLLYWOODU (Alessandra Torre)

Hříšná a zábavná romance! 


Jsme silné. Jsme Jižanky. Máme tajemství a neuvěřitelné životy. Vítejte v Quincy. (Str. 8)


Za recenzní e-výtisk děkuji nakladatelství Mystery Press
Chci zakoupit tento titul!


Znáte americkou spisovatelku Alessandru Torre? Doufám, že ano, protože v České republice jí vyšly už tři knihy. Prvním titulem byla Dívka z E6, která je čtenáři bohužel nejhůře přijímána. Nemohu říct proč, knihu jsem nečetla. Ale vyšla v roce 2014 u nakladatelství Noxi. Následoval v roce 2015 u nakladatelství Mystery Press můj favorit Černé lži (recenze), které ač jsem pro nakladatele recenzovala v elektronické verzi, tak jsem si do knihovničky zakoupila i fyzický výtisk. Natolik se mi příběh Branta vryl pod kůži. Jakmile se v roce 2020 na knižním trhu objevila knižní novinka Hříchy Hollywoodu, nemohla jsem si ji nechat ujít. Ač je ke knize knižní ilustrace nelichotivá a zrovna dvakrát ji nevystihuje, tak samotný příběh už vážně má sílu si vás získat. Ráda vám řeknu čím a jak!


Cole Masten má své kapitoly v er-formě a předvádí vám rozšaftně svůj život v nablýskané zlaté kleci. Ačkoliv byl ženatý, se svou ženou prožil pramálo času. Většinou byl pod dohledem fotografů a kamer, jak se na celebritu sluší a patří. Žádné soukromí. Žádná možnost mít alespoň chvíli pro sebe. Masten ukazuje, že sláva nese i svá temná zákoutí. 

Oproti tomu příběh Summer Jenkinsové z maloměsta Quincy ve státě Georgia je vypravován v ich-formě. Je upřímnější, prostší a nikdy neklesá na mysli. Průbojná a zábavná Summer má sílu získat si nejen čtenáře, ale i slavnou celebritu. Navíc je ohledně Summer poměrně tajemno, autorka nadhazuje jeden taj za druhým a láká vás k odhalování Summeřiny minulosti. 

Film byl největší událostí, jaká se tady kdy stala, a městečko očekáváním ani nedýchalo a odpočítávalo čas zbývající do příjezdu štábu. Hollywood. Kouzelná atmosféra. Studia. Celebrity, z nichž nejdůležitjěíš byl Cole Masten. (Str. 12)

Příběh začíná pozvolna. Postupně poznáváte nejen Summer, ale také Quincy, o kterém vám vypráví. Zatímco Masten si ještě myslí, že jeho manželství, trvající pět let, je šťastné, brzy pochopí, že vlastně není. A když má přijet do Quincy, shodou náhod není  nic připravené tak, jak by mělo být. Summer je jeho jediná záchrana a tak se tahle dívka stará tak, jak nejlépe umí. A to se vším důvtipem. 

Těšíte se na romantiku? Na tu si budete muset počkat. Začátek může někomu připadat zdlouhavý, i když je zajímavý. Cole se vrhá na ženy, Ben zatím oslňuje Summer a ta se prostě angažuje a snaží zvládnout každý den i potom, co se stalo... 

Až ve dvacáté třetí kapitole konečně Cole přilétá do Quincy a nikdo... vůbec nikdo ho nečeká. Jak je to možné? Věrohodný zvrat změnil vše, nač se těšil. A takových působivých klacků pod nohy autorka svým hrdinům naházela spousty. Rozhodně se nejen díky tomu nebudete při oddechovém ději bavit, protože se dočtete vtipných scén a rozhovorů, ale také vášnivých situací. 

A ať už měl Bennington Payne za lubem cokoliv, právě teď jsem byla jeho nejlepší šancí. I když jsem nepatřila ke smetánce. I když jsem byla v Quincy vyvrhelem. (Str. 25)

Pokud jste četli Černé lži, tak jsou samozřejmě naprosto jiné, než Hříchy Hollywoodu. Ačkoliv Alessandra Torre opět využila propracovanosti a promyšlenosti, dokázala uvěřitelně ztvárnit příběh a dodala mu kýžené tajemno i vzrušení, přece jen Černé lži jsou žhavý thriller, zatímco tento příběh je zábavným a vzrušujícím knižním relaxem. 

Šikovně ztvárněné mezilidské vztahy jsou také třešinkou, protože v případě Colea a Summer nic není jednoznačné a jejich vztah není jednoduchý. Nejedná se zrovna o typickou hru na kočku a myš, protože autorka se rozhodla pro něco svěžejšího. Mimo romance nahlédnete i na natáčení filmu, zjistíte, jak funguje situace a vztahy na maloměstě a necháte se unášet báječnou atmosférou, která v některých situacích působí až dramaticky. Na závěr příběhu si můžete přečíst ukázky z knihy Lisy Daily s názvem Jak se ztrapnit (snadno a rychle).

Máte chuť na romantickou oddechovku, která nabízí něco navíc, zaujme a pobaví? Pak si určitě užijete Hříchy Hollywoodu. 

Přestože ke mně chovali zášť a v jejich pohledech jsem cítila opovržení, tohle město mě milovalo, protože jsem byla jeho součástí. Nemanželské dítě, ano. Přistěhovalec, jistě. Ale v okrese nebyl jediný člověk, který by nezastavil, aby mi pomohl s rozbitým autem. Jediná duše, která by se za mě v kostele nepomodlila, kdybych onemocněla. (Str. 34)

Co na titul říká Chensie? Mým favoritem jsou Černé lži, které jsou mi blízké, jak tématem, tak i zpracováním. Tohle, ač bylo osvěžující, nespadalo do mých oblíbených témat. Začátek byl delší, než jsem předpokládala, ale když se to konečně rozjelo, byla to zábava. Plně chápu, proč si u některých čtenářů zaslouží tato kniha čestné místo v knihovničce. 

NE VŠECHNY PROTIKLADY BY SE MĚLY PŘITAHOVAT…

Cole Masten je herec, kterého opustila jeho superslavná manželka. Dokonalý hollywoodský manžel se tak stává nejžádanějším hollywoodským nezadaným mužem. Jde z jedné party a jedné postele do druhé a město Los Angeles se musí mít na pozoru.

Summer Jenkinsová je děvče z malého městečka Quincy ve státě Georgia. Summer umí dobře vařit, v posledním ročníku na střední ji zvolili za nejkamarádštější holku školy, ale pak přišlo fiasko se svatbou…

Tihle dva pocházejí ze dvou naprosto odlišných světů a jejich životy se nikdy neměly protnout. Pak si Cole přečte knihu o městečku, v němž žijí šťastlivci, kteří vydělali jmění na akciích Coca-Coly. O šest měsíců později už vystupuje ze soukromého tryskáče na prašném letišti v Quincy a spolu s ním přichází i Hollywood a jeho hříchy.

Summer od začátku ví, že s Colem budou jen problémy. Jak pro jejich město, tak i pro ni samotnou. Protože ne všechny protiklady by se měly přitahovat…

Nakladatelství: Mystery Press
Rok vydání: 2020
Žánr: Romány pro ženy
Počet stran: 400
Formát: PDF, Epub, Mobi


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.