Recenze: NÁŠ TRADINÁŘ - KRONIKA RODINNÝCH TRADIC, SVÁTKŮ A RADOSTÍ

Rodinná kronika ve stylu velkolepého Tradináře! 



Za recenzní výtisk děkuji Knihcentrum.cz


U nakladatelství Smart Press vyšel kdysi Tradinář (recenze), který jsem vám prostřednictvím Knihcentra představovala. Nyní jako bonus a třešnička na dortu v jednom přišla na svět publikace, která je úžasným doplněním této bohaté, skvostné a nápadité publikace. Jedná se o rodinnou kroniku, kterou si uživatel vyplní zcela sám a dle svého!


Jak již napovídá název, tak se kniha samozřejmě týká rodiny a to přímo té vaší. Takže máte-li v kruhu své rodiny člověka, který by rád zaznamenával rodinné radosti a pokroky rodiny (nebo i strasti, je zcela na vás, co všechno do své vlastní rodinné kroniky napíšete), tak tohle je kniha právě pro něj. Nebo pro tebe, jsi-li tím kronikářem ve vaší rodině právě ty. 

Podívejme se tedy na titul blíže. Nechybí samozřejmě rodinný strom, zaznamenávající rozvětvenost vaší rodiny. Ani možnost sepsat, jak vaše rodina vznikla. Něco o mamince a tatínkovi, o dětech, dědečkovi i babičce či prarodičích, tetách i strýčcích. Dokonce se nezapomíná ani na vaše domácí mazlíčky, rodinné přátelé či kamarády a spolužáky. 


Publikace obsahuje také mapu, abyste si zobrazili místa spojená s vaší rodinou a připomněli si historické události. Máte rodinné koníčky? Určitě si je můžete do své kroniky zapsat! Nezapomíná se samozřejmě ani na narozeniny a svátky. Nebo důležité rodinné recepty

Samostatně se také můžete věnovat cyklu roku vaší rodiny, u kterého máte sepsané informace o tom, co kniha všechno nabízí. Od té doby už začíná nová pasáž publikace a ta je právě věnovaná roku. Začíná se, jak jinak, než od ledna a končí prosincem. Dočkáte se klasického kalendáře a možností na zapsání kupříkladu toho, co vás v daném měsíci bavilo či jaké máte sezonní recepty, apod. A tak je to v každém měsíci až do závěru roku a vlastně i knihy. 

Kronika neobsahuje mnoho fotografií, ale i to malé množství ji dokáže skvěle obohatit. Navíc se jedná o fotografie, jejichž obdobu už jste měli možnost poznat v Tradináři. 

Publikace je vhodná pro všechny, kteří touží zachovat rodinné paměti a udržovat je v krásné vazbě. Ať už je pro vás či pro někoho z vaší rodiny, určitě bude potěšením s ní pracovat a zapisovat si dle svého vše, co se vašich milovaných týká.



Anotace: 

Zaznamenávejte si své vlastní rodinné tradice, významné dny a svátky, oslavy a rituály, ale i rodinné recepty a vzpomínky svých blízkých.


Nejenže připravíte zážitky těm, které máte nejraději, ale pomůžete upevnit rodinné vazby a stvoříte si svůj rodinný poklad pro další generace. Rodinná kronika tradic Vás může propojit i s předky - využijte vzpomínek a moudrosti svých rodičů, babiček a dědečků a předejte je svým dětem.


Každá rodina má své vlastní tradice a rituály. Mohou vznikat náhodně, nebo i během plynutí roku. Věnujte pozornost tomu, co drží rodinu pohromadě. Radujte se společně ze svátků a z obyčejných věcí, které přináší život - seznámení, svatba, oslava výročí, narozeniny, ale i společné Vánoce, Nový rok, pololetní vysvědčení, Velikonoce, prázdniny, sklízení a zpracování úrody či posvícení.


Kronika je určená ke vpisování a navazuje na úspěšný titul oceněný čtenáři Český bestseller 2019 Tradinář - rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů. Je jeho vhodným doplňkem, ale používat ji lze i samostatně. V Kronice jsou popsány hlavní svátky v roce a zvyky, které se k nim vztahují. Kronika je pomocníkem pro uchování vzpomínek, ale je možné ji použít i jako zápisník pro plánování a tvoření.


Nakladatelství: Smartpress

Rok vydání: 2020

Žánr: Kroniky

Počet stran: 264

Vazba: pevná




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.