Recenze: RYCHLOST (BB Easton)

Kontroverzní série úspěšně pokračuje! 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet.

Baronet na FB

Chci zakoupit  žhavý titul Rychlost!


Zamilovaly jste si, drahé čtenářky, kontroverzní, žhavou a ulítlou sérii 44 kapitol? Doufám, že ano, protože tento hurikán mě naprosto nadchl! Začalo to prvním románem americké spisovatelky BB Easton. 44 kapitol o čtyřech mužích, ve kterých bylo pouze shrnutí toho, co nás čekalo v samostatných knihách! Jako první tedy na řadu přišel Knight, můj oblíbenec, v titulu s názvem Skin, následovala pořádná jízda Rychlost a poté šíleně vzrušující prostředí a Rocker! Ještě nás čeká závěrečné ukončení, na které se určitě všechny těšíme, protože... 

Varování: Recenze může obsahovat spoilery, týkající se předešlých dílů. 



Jako vždy nás autorka varuje, že vše, co kniha obsahuje se nestalo a něco si přikrášlila, ale i tak měla velmi zajímavý a poutavý život. A když ho ještě obohatila o zážitky, které jsou adrenalinové a vášnivé! Za Knightem se zavřeli dveře a jestli jste si toho šílence oblíbili jako já, tak vás potěší, že se o něm přece jen něco málo i v tomto díle dovídáte. Tedy, jak pokračuje asi tak jeho život a jaké byli jeho pohnutky k tomu, co udělal. Dokonce se znovu na chvíli zapojí do děje a také se od něj dočtete několika dopisů, což pro mě bylo opravdu emotivní setkání, jelikož i přes všechna negativa si mě postava získala. Ráda bych vám Harleye představila, ale stejně jako nezapomenutelný Knight, i on se musí zažít, ale tohle o něm říká Juliet: 

„Toho zná každej! Byl jakože první pankáč na Peach State High. Ty si ho nepamatuješ? Nosil blond bodliny jako Billy Idol a v jedenáctý třídě ho vyrazili ze školy, protože dal řediteli pecku do ksichtu! Jo a taky se prej od tý doby vyspal s víc než stovkou holek.“ (Str. 40)

BB Knihgt také chyběl, ale když v autoopravně poznala Harleye. Sexy Harley s chlapeckou tváří a rozkošným přízvukem, byly jsme obě ztracené. Tenhle charismatický mladík, starší než šestnáctiletá BB, se tedy živil opravou aut. Doma to měl vždycky všelijaké, až to BB bylo občas líto. A hlavně dokázal být šarmantní, ale vždy se kolem něj snášelo vzrušení a touha. 

Co se týče dějové linie, tak se přímo dotýká hrdinčina života a představuje vám ho se všemi radostmi i útrapami. BB je rebelka. Holčina, která vyzkouší všechno a nemá přílišný pud sebezáchovy. Nechává se okouzlit muži, ale stále ještě dodržuje nějaká pravidla, která jí rodiče nastaví. Není na tom nejhůř, její přátelé to občas odskáčou mnohem víc, jak jsme viděli v předešlém díle. Knight je sice ze hry, ale její milostné dobrodružství chytá nový dech a zdárně pokračuje se všemi uvěřitelnými, dramatickými i vzrušujícími zvraty. Autorka nezapomíná ani na přátelé a tak nahlížíme trochu přes rameno i Juliet, která má samozřejmě zcela jiné starosti už nyní. Opět se dotýká i závažných témat a zobrazuje dospívání velmi surově. Ohledně některých otázek ponouká také k zamyšlení.

Ale teď tu byl, s mým rtem mezi zuby, a sděloval mi to, co moje srdce celou dobu vědělo - že nejenže mě pustil do sebe, ale taky zamkl dveře a zahodil klíč. (Str. 146)

Milostná linie? Tohle je naprosto ujetý. Prostě BB nemá morální zábrany. Ne, že by to bylo přes čáru nebo se snažila nějak cíleně šokovat. Autorka je přirozená a možná na někoho až příliš. Ale jestli jste četli předešlé romány, tak víte, že autorčiny knihy by bylo nejvhodnější hodnotit několika peprnými slovy, pořádně si zaklít a nadšeně zatleskat, jakou netradiční, dynamickou a vzrušující show si pro nás připravila. A co se týče závěru? Jak to dopadne s Harleyem? Co Knight? Jasné je, že tohle vášnivé dobrodružství nekončí a pokračování bude sakra ostré!  

Čtení bych doporučila jen čtenářkám 18 + a více, protože tohle je spíše pro otrlé. Já jsem na podobné tituly zvyklá, ale i mě několikrát BB nejen pobavila, ale nechala zírat, co všechno dokáže! Čtení rozhodně doporučuju. Série patří mezi mou oblíbenou kontroverzní tvorbu, která překvapí a okouzlí! 


Anotace

Ronald McKnight byl posedlý. Majetnický. Jednoznačný psychopat. To mi ale nebránilo zamilovat se do něj… nebo se úplně sesypat, když nastoupil k mariňákům. Když odcházel, poradil mi, abych „si našla někoho lepšího“, ale já ho neposlechla.

Místo toho jsem si našla Harleyho.

Harley James byl zábavný, sexy, tetovaný automechanik s andělskou tváří, skrývající hříšná tajemství. Naučil mě znovu žít. Naučil mě znovu se smát. Ale naučí mě, jak znovu milovat?

Jen přes Knightovu mrtvolu.


Nakladatelství: Baronet

Rok vydání: 2020

Žánr: Romány pro ženy

Počet stran: 386

Vazba: pevná s přebalem



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.