Recenze: PŘÍBĚHY Z AKADEMIE LOVCŮ STÍNŮ (skupina autorů)

Clare odkrývá falší úžasný dílek mozaiky lovců stínů

Příběhy z Akademie lovců stínů pochází z per čtyř autorů, které už možná znáte i z antologie Baneovy kroniky (recenze). Na té se totiž podílela Cassandra Clare, spisovatelka, která vymyslela a bravurně vytvořila svět lovců stínů, ale také Sarah Rees Brennan a Maureen Johnson. K nim se přidal ještě Robin Wasserman a tak vznikla tato neuvěřitelná sbírka. 

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Slovart - #Booklab
Chci zakoupit tento titul!

Titul spadá do bonusovek, stejně jako právě Baneovy kroniky. Sbírka se dotýká nejen Nástrojů smrti, ale i Pekelných nástrojů a pravda, je možná trochu problém vyznat se v tom, do které časové přímky příběhy zapadají, takže pokud máte možnost, doporučuju číst celou ságu nejlépe najednou. Na 493 stranách si můžete přečíst celkem deset příběhů, na kterých Clare spolupracovala s populárními autory. 

Vítejte v Akademii lovců stínů (C. Clare, S. R. Brennan) je první povídkou a v hlavní roli představuje Simona Lewise. Všemi známého a oblíbeného hrdinu, který ztratil paměť a teď si vybavuje jen střípky. Už není nemrtvý, je z něj zas obyčejný civil a přesně neví, kdo vlastně je. Slibuje si, že Akademie mu to ukáže. Přijetí na institutu působí přátelským dojmem, hned si rozumí i se svým spolubydlícím Georgem. Nesmí chybět ani Isabel. Simon hledá sám sebe a není to jednoduché, i když život na Akademii působí reálněji, než by se zdálo. V úvodu je jednostránkový mini komiks, což vždycky potěší. 

  • Ztracený Herondale 
  • Fantom Whitechapelu 
  • Nic než stíny
  • Zlo, které milujeme
  • Bledí králové a princové
  • Hořkost na jazyku
  • Zkouška ohněm
  • Zrozen k věčné noci
  • Druhé zjevení andělů 

Tak se jmenují další povídky, které vlastně navazují na Simonovo dobrodružství, ve kterém se snaží nalézt sám sebe. Doprovází ho jeho nejbližší a on odkrývá historii, a to i formou příběhů, zasahující do minulosti. V každé povídce vlastně odkrývá jiné tajemství... od záhady čarodějky Katariny Lossové od zrození Zbojníků až přes Spolek a pouto parabatai Emmy a Julese. 

Styl psaní je stejný jako vždy. Trochu upovídaný, odehrává se v er-formě a nepostrádá silnou atmosféru a emoce. Samozřejmě nechybí ani onen typický humor, který na jejich světě tak zbožňujeme. 

Skvělé je, že tato sbírka má zas nějaké opodstatnění. Znovu se ukazuje, jak má autorka vše promyšlené. Že její svět má skutečně svou historii a stále je, co odkrývat a poznávat. Zavádí vás do dob i míst, která zůstala doposud neobjevená a znovu přichází s něčím novým ve světě nám tak známém. Některé části možná budete znát, protože jste měli možnost je s postavami zažít z jiného úhlu. Třeba proto pro vás bude závěrečný text tak silný a emotivní... 

Myslím, že tuhle obsáhlou antologii s přímou dějovou linií i zajímavými odbočkami, si musí přečíst každý správný fanoušek lovců stínů. Bez této knihy váš zážitek nebude celistvý. Navíc jestli jste si hrdiny zamilovali jako já, toužíte s nimi prožívat jejich dobrodružství, a to je přesně ono. Přeju vám báječný zážitek! 


Anotace: 

Simon Lewis byl člověkem i upírem. Nyní se stává lovcem stínů. Jisté dramatické události ho však zbavily vzpomínek a Simon už sám neví, kým vlastně je. Ví, že se přátelil s Clary a že přesvědčil naprostou bohyni Isabelu Lightwoodovou, aby si s ním vyšla… ale neví jak. A když vidí, jak se na něj Clary a Isabela dívají a že očekávají, že bude tím mužem, kterého si pamatují, nedokáže to dál snášet. Využije toho, že se Akademie lovců stínů znovu otevřela a vrhne do nového světa lovu démonů, odhodlaný znovu najít sám sebe a stvořit si nové já, ať už bude tento nový Simon kýmkoli. Akademie je však instituce lovců stínů, což znamená, že má i svoje problémy. Přidejme se tedy k Simonovi na jeho cestě mezi lovce stínů a seznamme se se slavnou historií akademie prostřednictvím hostujících lektorů, jako jsou Jace Herondale, Tessa Grayová a Magnus Bane. Těchto deset povídek je epilogem série Nástroje smrti a zároveň ochutnávkou toho, co skrývají Temné lsti.


Nakladatelství: Slovart

Rok vydání: 2022

Žánr: Fantasy

Ze série: Nástroje smrtelníků, Pekelné nástroje, Nástroje smrti

Počet stran: 493

Vazba: brožovaná


1 komentář:

  1. SériivNástroje smrti znám. Tedy, četla jsem první tři díly a moc se mi líbily. Ani jsem do dnes nevěděla, že jich je dohromady šest.

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.