Recenze: PADLÝ DĚDIC (Erin Watt)

Fantastické pokračování série Royalovi, které vás zničí!


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet
Baronet na FB

Chci zakoupit titul Padlý dědic!


Co se o Erin Watt dozvíte na internetu? Mnoho zajímavostí a je nesnadné dopátrat se, že pod tímto pseudonymem se skrývají dvě zahraniční spisovatelky, plně se věnující žánru new adult. Elle Kennedy určitě nemusím představovat. Její žhavé hokejové mužstvo je víc hot než nynější vedra, přesahující třicítky. Jen Frederick je prozatím v ČR neznámou veličinou, ačkoliv na svém kontě už "pár" knih má. 

Všechno začalo pohlcující a návykovou Papírovou princeznou, která své čtenáře uchvátila i pokračováním Prokletý princ a Palác lží. Poté v zahraničí vyšla novela Poskvrněná koruna, která je v této knize jako bonus u románu Padlý dědic. V recenzi se o obou dozvíte mnohem víc, ovšem pozor, text může obsahovat spoilery z předešlých dílů. 


Novela Poskvrněná koruna

je k přečtení od strany devět do strany sto sedmdesát jedna. Příběh Gideona a Savanah zobrazuje úhel pohledu obou ústředních postav v ich-formě a ještě ke všemu se vztahuje nejen k současnosti, ale i k minulosti tohoto páru. V ději se neztrácíte, vše je označeno a je naprosto skvělé, že se autorka rozhodla poukázat také na chvíle, kdy Gideon vládl střední škole a toužil po Sav. 

Náročnější čtenáře potěší, že autorky nic neopomněly a dokonce zmiňují informace z prvního dílu, což perfektně dolaďuje dějovou linii celé série. Ke všemu je vše báječně propletené, takže vidíte i co se kde odehrávalo z jiného úhlu pohledu a setkáváte se s informacemi, které daný případ ještě doplňují. 

Ačkoliv se jedná o novelu, je podle mého pro sérii podstatná, a můžeme být vděčné, že se ji nakladatelství Baronet rozhodlo vydat v jedné knize spolu s Padlým dědicem. Byla by velká škoda, kdyby vám podmětné informace, i krásná, romantická a odvážná romance unikly. 

Jelikož se jedná o novelu 3,5, tedy mezi dílem třetím a čtvrtým, napojuje se na děj ve chvíli, kdy je Steve vyšetřován kvůli vraždě. I s tím se tam setkáte. Kapitoly nevypovídají jen o romantické zápletce, mají zkrátka něco navíc. 

Padlý dědic 

se odehrává v ich-formě přítomného času. Vyprávění z úhlu pohledu Eastona je velmi autentické. Vtipné, lehce šílené a upřímné. Opravdu působivé, protože nyní už víte, jaký Easton ve skutečnosti je. 

Ústřední postava je skutečně osobnost, která má jedinečný dar dostávat se do problémů. Easton vlastně ani nechce působit obtíže, ale je průšvihář tělem i duší a nepomáhá tomu ani fakt, že raději dříve jedná než myslí. Myšlení přenechává svým dvěma starším bratrům, on je prostě impulsivní a dokáže se pro věci skutečně nadchnout. Bohužel je to někdy i na škodu. 

Na prestižní střední školu chodí i Hartley. Přešla z internátní školy a snaží se být neviditelná. Takřka by byla, kdyby nebyla ve špatnou chvíli na špatném místě, díky čemuž si jí všimne Easton. Její charakter mu zaimponuje. Hartley před ním totiž nepadne na zadek a nesnaží se mu obličej otírat o poklopec jako to dělají ostatní holky. Král školy je znuděný a tak nemá lepší práci, než Hartley pronásledovat. Alkohol, rvačky a sex se mu totiž začínají zajídat a on potřebuje výzvu, kterou tajuplná Hartley rozhodně je!

Děj pokračuje tam, kde skoro skončí novela. Tedy ví se o nových poměrech, i když něco z Poskvrněné koruny se nevyřešilo. Padlý dědic se totiž situace s vraždou Brook a Stevem dotýká jen okrajově. Pokud vás začal soudní proces nudit, rozhodně budete nadšené, že se tentokrát autorky zaměřily na Easta a jeho srač výhry i prohry. Něco málo, týkající se soudního procesu, se k vám ale přeci jen dostane. Poměrně dostačující a vyhovující, protože Easton má svůj vlastní velmi zábavný a návykový Eastonland, ze kterého nebudete chtít vystoupit. 

Skvěle dynamická a emotivní dějová linie si vás získá nejen nepřehlédnutelným a pozoruhodným charakterem hlavního hrdiny, ale také zajímavými zvraty a šokujícími informacemi. Opravdu budete zírat, co všechno přirozeně autorky zapojily do děje a jak si s vámi pohrávají, aniž by to vyznělo účelově. S textem rozhodně pracovat umí stejně dobře, jako to Easton umí se slovy a tělem, když hraje své oblíbené sváděcí hry. 

Romance skýtá spousty erotických narážek, ale Hartley je tvrdý oříšek. Budete překvapené, jakým směrem se dějová linie odvíjí a jak si vás propracované a uvěřitelné charaktery získají. Určitě vás potěší, že známé prostředí je ztvárněné stále stejně působivě a pokud jste se do knih vžily, po otevření se opět budete cítit jako doma. 

K závěru bych se nerada vyjadřovala, abych vám nezkazila skvělý literární zážitek. Zřejmě většina z vás podlehne Eastonovu kouzlu a napětí, takže konečnou fázi příběhu přečte takřka bez dechu a poté bude zoufale prosit o přídavek v podobě pátého pokračování. To prozatím nevyšlo, ale věřím, že nakladatelství Baronet nezklame a ke konci roku už možná bude v předprodeji. 

Co na titul Padlý dědic říká Chensie? Bylo to naprosto pohlcující a fantastické. Easton nezklamal. Naprosto perfektní čtení. Obdobně návykové jako Papírová princezna a stejně tak kreativní. Prostě super new adult, kterou si nelze nezamilovat. K závěru se nebudu vyjadřovat, mám naprostý absťák a umírám touhou po pokračování, i když se ho stejným způsobem obávám. Prostě... mazec.


Knižní obálka: 
Prostě skvělá. Jedná se o převzatou originální ilustraci. Musím uznat, že celá série má velmi nápadité obálky.

Anotace: 
Easton Royal je bohatý, chytrý a sexy. Jediné, po čem v životě touží, je bavit se. Následky svých činů nikdy nedomýšlí, protože ani nemusí.
Dokud se neobjeví Hartley Wrightová, která jeho bezstarostným životem otřese. Je jediná, která ho odmítla, přestože ji přitahuje. Easton se v ní nevyzná, a tím spíš jí nedokáže odolat.
Hartley o něj nemá zájem. Tvrdí, že by měl nejdřív dospět.
Možná má pravdu.
Výčitky. Pravidla. Nepřátelé. Poprvé v životě Eastonovi jméno Royalů k ničemu není. A brzy zjistí, že čím výš začínáte, tím tvrději můžete spadnout.

Kniha obsahuje i bonusovou novelu Poskvrněná koruna

Gideon, nejstarší z bratrů Royalových, byl z nich vždy ten nejrozumnější a odjakživa se s láskou staral o matku i mladší sourozence. Jako všichni Royalové má ovšem i on svou temnou stránku a tajemství, které dlouho střežil a jež ho připravilo o Savanninu lásku.
Savanna by na minulost po Gideonově boku nejradši zapomněla. Teď, když spolu obývají stejný kampus, to ale tak jednoduché není. Nemůže popřít, že ji Gideon stále přitahuje, na jeho zradu však zapomenout nedokáže.
Získá Gideon její srdce? Přesvědčí Savannu, aby mu dala druhou šanci?

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2018
Žánr: new adult, young adult
Ze série: Royals (4)
Počet stran: 464
Vazba: pevná s přebalem




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.