Recenze: ON (Elle Kennedy, Sarina Bowen)

Homosexuální hokejová romance!



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Chci zakoupit tento román



Nakladatelství Baronet vydalo román Hodnej kluk, což je také první kniha ze série WAGs. Předchozí dva díly předsérie, prakticky LGBT dilogie, Him v České republice vychází až nyní. Určitě doporučuju dočíst, protože teprve teď budete mít pocit celistvosti a už vám vůbec nic chybět nebude.

S hrdiny LGBT romance On se setkáváte na začátku prvního dílu Wags s názvem Hodnej kluk (recenze). Díky tomu máte pocit, že jste tak nějak vhození do děje, který se odvíjel dávno před knihou. A opravdu tomu tak je, protože Blake vás překvapí ve druhém díle dilogie, ale k tomu se dostanu později při recenzi pokračování série Him. Momentálně se vrhneme na publikaci On, která tedy v dobrém rozhodně překvapí!




Autorky dávají možnost v er-formě střídavě nahlédnout do děje z úhlu pohledu obou hlavních hrdinů, kteří jsou jako oheň a led. Ta rozdílnost je působivá především v tom, jak se doplňují a jednotlivé texty do sebe šikovně zapadají. 

Nic nesklouzává k povrchní četbě, ačkoliv byste čekali typický erotický román ve stylu male/male žánru LGBT. Homosexualita je téma, které má silný potenciál a autorky si toho byly podle všeho dobře vědomy, protože jej skvělým způsobem rozvedly. Neopomněly prakticky nic. Ať už přerod přátelství v lásku, homosexuální problémy v erotice či běžném životě, klady i zápory z pohledu heterosexuálního muže, homofobii, coming out a další zajímavosti, které se tohoto námětu týkají. 

Podstatná je láska, ale samozřejmě je jí erotika v patách. Jelikož se jedná o erotický román, vše jde až na dřeň. Některé scény jsou možná popsány až moc podrobně a někdo, kdo není na tento žánr zvyklý, by mohl být ohledně popisů nejistý nebo dokonce znechucený - záleží, jak homosexuální vztahy posuzujete. Ovšem ti, kdož takové příběhy čtou, budou naprosto spokojení, ať už se jedná o fyzickou či psychickou lásku. 

Ústřední postavy, jak už jsem vás informovala, jsou rozdílné, ačkoliv je spousty let vázalo silné přátelství, tak jeden zážitek je na delší dobu rozdělil... Setkávají se vlastně náhodou díky tomu, že jsou oba muži hokejisté a od té doby už to začíná nabírat ten správný směr. Spousta zajímavých a podmětných zvratů v dynamickém ději vám zaručí, že budete mít problém přestat číst.


Ryan Wesley, kterému je jednoduše přezdíváno Wes, je bouřlivý a kreativní muž. Ovšem takhle sebejistě působí pouze na povrchu, uvnitř je totiž bez sebe... především, když se jedná o jeho homosexualitu. Přiznal ji sám sobě i svému okolí, ale má s tím trápení. Velký podíl na tom, jaký Wes je, má jeho necitelná rodina - především otec. Díky tomu se Ryan stává spíše tím, kdo potřebuje obejmout a věřte mi, budete tu křehkost, která se v něm skrývá, zbožňovat. 

Jamie Canning je naprostý opak věčně rozjařeného Wese. Kliďas, který má trpělivost, je totiž nejmladší ze šesti dětí a tak už se mnohé naučil překousnout. Ani pološílený Wesley ho nepřivede na kolena nebo ano? Jamieho čeká dlouhá cesta a spousta věcí se pro něj stane novými. Jeho objevování, ujišťování a sžívání se se sebou samým je skvěle zpracovaný coming out prakticky se vším všudy. 

Děj se točí kolem hokejového prostředí, tedy převážně odehrává na sportovním táboře Elite v Lake Placid. Tohle místo je působivé a hrdinové ho milují, i vás si získá svými příležitostmi a sportovním napětím. Obě postavy totiž na sportovním táboře kdysi byli a prožili spousta skvělých chvil, tedy až na tu poslední, která je oba poznamenala... každého z nich jinak. 

Závěr je všem jasný, jelikož existuje i druhý díl s těmito hrdiny, je jasné, že v tomto příběhu ujdou značnou část cesty, ale ještě jim další vztahové dobrodružství zbývá. Nic není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá a oba musí za svůj happyend silně bojovat... 

Komu bych titul doporučila?
Román je pro všechny čtenářky žánru LGBT - male/male, které touží po lásce a romantice v nezženštilé verzi.


Jak vnímá On Chensie? Za mě jeden z nejlepších LGBT romancí. Podle toho, co jsem měla možnost číst, se mi právě temto román líbil více než Hodnej kluk, protože autorky námět zpracovaly velmi zajímavě a oduševněle. Je vidět, že se měly čeho chytit a povedlo se téma rozvinout. Hodnej kluk už je spíše průměrnější, protože se jedná o motiv, který je běžný a nezapůsobí tolik i přes dobré sepsání. Navíc Blake mi jako hrdina nepřišel vhod, zatímco Matt Ericksson z pokračování Zůstaň (recenze) si mě získal.

Knižní obálka: 
Ale no tak. Je naprosto jasné, že na ženy (i některé muže) právě tohle platí. A co jiného byste taky očekávali u erotického románu, že? Ale ono to má důvod. Hlavní hrdina totiž vlastní profil s takovouto fotografií na gay seznamce.


Anotace: 
Jamie a Ryan bývali nejlepší přátelé. Léto, které spolu strávili na hokejovém táboře, patřilo k nejzábavnějším, jaké kdy zažili. A pak Ryan svého kamaráda bez vysvětlení odstřihl. No a co, že se poslední noc opili a uzavřeli sázku? Nic se přece nestalo, tak proč z toho dělat vědu?
Ryan Wesley té hloupé sázky, z níž se stala zkouška jejich přátelství, i po čtyřech letech lituje. Uzavřel ji jenom proto, že byl do Jamieho zamilovaný. Když proti sobě budou jejich univerzitní týmy hrát, má konečně šanci se kamarádovi omluvit.
Stačí však jeden jediný pohled na Jamieho a Wes po něm touží víc než kdy dřív. A teď spolu ještě mají trénovat mladé hokejisty. Během šesti týdnů na hokejovém táboře se Jamie o dávném kamarádovi dozví několik věcí… a jednu významnou zjistí i sám o sobě.

Varování: Obsahuje milostné scény, koupání na Adama a důkaz, že oznámit své rodině přes sociální sítě, že jste gay, je docela ošemetný nápad.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2019
Žánr: Romány pro ženy, LGBT, Erotické romány
Ze série: Him 1. 
Počet stran: 328
Vazba: pevná s přebalem

1 komentář:

  1. Och, tak tohle si rozhodně musím přečíst! Parádní recenze ♥ A ta obálka je opravdu TOP :)

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.