Recenze: DRAHÝ NEPŘÍTEL (Kristen Calliham)

Vzrušující milostné drama


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet
Chci zakoupit tento titul


Americká spisovatelka, specializující se na romantické knihy, v České republice debutovala sérií VIP, která momentálně čítá tři díly - Idol, Manažer a Jax. Předpokládám, že se jedná o ukončenou trilogii, i když vždycky by se dalo něco vymyslet, pokud má autorka řádnou fantazii a je kreativní. Jako novinku určitě uvítáte Drahého nepřítele z nakladatelství Baronet. 

Vypravování je k dispozici ze dvou úhlů pohledů. zejména nás příběhem provází hlavní hrdinka Delila. V ich-formě tak máme možnost do obou velmi slušně nahlížet a vnímat jejich silné stránky, ale i slabiny. Autorka má báječný styl psaní a dobrou práci odvedla rovněž i překladatelka, takže je počin příjemně čtivý. Nepostrádá emoce, ani atmosféru a je vhodný jako letní románek kdekoliv a kdykoliv si zachcete číst. Během čtení vás provází zprávy pro Sam, které píše Del a příjemně zpestřují děj. 

Prolog čtenáře zavádí do doby deset let před přímou dějovou linií, kdy se K. Callihan snaží představit vztah Delili a Macona. Poté následuje první kapitola, která může trochu poplést, jelikož už se odehrává v přítomnosti. Ve chvíli, kdy Macon nahání Samanthu, Delilinu sestru, která se zavázala (a doslova prosila) být mu asistentkou. Jenže nakonec, což se nestalo poprvé, zase utekla a vzala mu něco cenného. Delila musí po sestře jako vždycky vše urovnat, a tak se nabídne namísto ní... že bude Maconovi sloužit jako asistentka i kuchařka, jelikož v tom opravdu vynikí. 

Delila má už jen svou maminku a sestru, která se často dostává do průšvihů. Tentokrát opět zmizela a Delila se obává matce říct pravdu, aby nepřitížila jejímu zdravotnímu stavu. Tak se musí chtě nechtě stát tím, co po ní Macon chce. Je to žena, která se ničeho nezalekne, ani jeho... 

Macon je herec, celebrita seriálu Temný hrad. Vždycky byl tak nějak nad Delilou a randil se Samanthou, čímž se Delile ještě vzdálil. Jeho nová asistentka netuší, co všechno tohohle na první pohled neporazitelného muže trápí. Jenže trpí na noční můry kvůli něčemu, co ho silně ovlivnilo nejen fyzicky... 

Dějová linie je jednoduchá. Delila pracuje pro Macona a snaží se přijít na to, kam zmizela její sestra a mezitím utěšovat i svou matku. Objevuje Macona tak, jak by se nikdy neodvážila a zjišťuje, že je v něm víc, než by kdy čekala. Neustále se provokují a mají si vždy, co říct, i když oba mají pěkně ostrý jazyk. Typická hra na kočku a myš začíná a podle všeho bude pořádně horká... 

Milostná linie je tedy okořeněná o taje a zajímavé charaktery i rodinné zázemí postav, díky nimž to pěkně jiskří. Všechno se ještě přiostří, když do příběhu vstupují emoce a hrdinové si vytvoří vzájemné, ač očekávané, pouto. 

Závěr je opravdu povedený a nečekaný. Delila se dozvídá tajemství, které se dotkne jejího vztahu s Maconem. Kdo může za to, že ho tak silně začala nenávidět? Co se vlastně stalo před deseti lety? Jaká je Sam vůbec sestra a stojí za všechny ty obtíže? A co teprve rodinné tajemství, které zamíchá kartami? Na konec knihy se rozhodně vyplatí počkat si, ačkoliv předešlý děj je možná trochu ohraný, tak tímhle autorka zvedla laťku výš. 

Nakladatelství Baronet připravuje také druhý díl série, tentokrát se Sladký nepřítel bude dotýkat Emmy, herečky ze seriálu Temný hrad. Předpokládám, že nám autorka ze svého umu ukáže zas o něco víc! 

Titul bych doporučila všem romantickým čtenářkám, které touží po reálné romanci a přitom chtějí k závěru drama i odhalení tajemství. 


Anotace: 

V dětství se nenáviděli. Macon Saint byl krásný, avšak Delila vždy věděla, že je to učiněný ďábel. Na klidu jí nepřidávalo, že chodil s její proradnou sestrou Samantou, a když se rozešli, Delile se splnil sen: Už nikdy se s ním nemusí vidět.

O deset let později jí dávný nepřítel poslal textovku.

Delilina sestra ukradla Maconovi, nyní vycházející hollywoodské hvězdě, cenné dědictví a on udělá vše, aby ho získal zpět. Problém je, že se po Samantě slehla zem.

Delila chce před svou matkou zatajit, co její sestra provedla, a Maconovi navrhne dohodu. Sestřin dluh zaplatí tím, že bude pro Macona pracovat jako osobní šéfkuchařka a asistentka.

Macon souhlasí, přestože tuší, že si tím zadělává na potíže. Delila ho očividně nenávidí, už dávno však nejsou děti a hořká rivalita se může změnit v něco příjemnějšího. Něco, co možná přetrvá navěky.


Nakladatelství: Baronet

Rok vydání: 2022

Žánr: Romány pro ženy, romance

Ze série: Nepřítel

Počet stran: 432

Vazba: Pevná s přebalem


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.