Recenze: ZASVĚCENÍ (Tijan)

Vzrušující romantické drama plné nebezpečí


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet
Chci zakoupit tento titul


Americká spisovatelka Tijan Meyer, píšící pod pseudonymem Tijan, se specializuje na dramatické romány, týkající se kontroverzního námětu mafie. Už nám představila romance: 

A nyní u Baronetu vychází první díl nové série s názvem Zasvěcení. Stejnojmenný první díl vám s radostí představím. 

Zasvěcení se před vámi rozehraje v ich-formě z úhlu pohledu hlavní hrdinky Bailey. Styl psaní je příjemný, i když někdy ten překlad působí zmatečně anebo až trochu dost kostrbatě, čehož si všimne spíše náročnější čtenář. Děj je dynamický a hodně dramatický, takže většina čtenářek obsáhlý titul přečte snadno a hned. 

Bailey má fotografickou paměť a ačkoliv se v anotaci mluví i o vysokém IQ, příliš se podle toho nechová. Působí v některých situacích až příliš naivně a zranitelně, přestože ve druhé tasí drápy a chce si hrát na sebejistou mladou dívku. Rozhodně se jedná o zajímavou postavu, kterou to táhne ke Kashovi... 

Na první pohled chladný a neústupný Kash je jedním velkým tajemství. Navíc to vypadá, že má pro Bailey slabost. 

Bailey se ocitne ve velkém nebezpečí. Hrozí jí únos a aby ji zachránili, musí ji schovat k rodině jejího otce, se kterým však nemá vůbec žádný vztah. Seznamuje se tak se zcela novými lidmi, kteří by pro ni částečně měli být opravdu důležití a některé si velmi zamiluje. 

Tijan sepsala komplikované drama o rodinných vztazích a tajemství. K tomu ještě nebezpečí hrozící z venku a silná přitažlivost mezi Kashem a Bailey dělají z této romance vážně žhavou a nápaditou knížku. Problém je, že ačkoliv je téma opravdu působivé, to uchopení není nejvhodnější a čtenář se může ztrácet. Je zajímavé, že tak, kde o nich nejde se autorka občas až zbytečně rozepíše, a kde je potřeba, aby se rozepsala, naopak mlží a shrne děj pár větami. To je jeden z nedostatků, které příběh má. Dalším je právě nešikovné ztvárnění a jistá nepropracovanost, jelikož se tady snaží jít do hloubky, co se týče rodinných vztahů, chtělo by to trochu lépe děj představit. 

Milostná linie je sice žhavá, ale tentokrát představuje i milostný vztah trochu jinak než běžným způsobem. U prvního polibku, který zašel dál, je vše sepsáno tak stručně a zmatečně, až to kazí atmosféru. Kdyby se autorce podařilo sepsat scény kvalitněji a nepospíchat od nich pryč, tak věřím, že by se tahle romance zaryla hodně hluboko. 

Zasvěcení je první díl dramatického a vzrušujícího romantického dobrodružství, které je účelově zmatečné a ne každého bohužel vystřelí do nebes, jak Tijan předpokládala. I přesto bych řekla, že ten námět je fakt skvělý a stojí za to. 

Za mě Zasvěcení nepřekonaly laťku, kterou nastavila Bennett Mafia: zakázaná láska. To je můj top, který se Tijan fakt povedl. Tady spisovatelka pozměnila styl, který bych řekla, že není nejvhodnější. Vylepšit uchopení a více propracovat a bylo by to pětihvězdičkové čtení. Takhle mám pocit, že knižka je dost komplikovaná, což by se mi líbilo, ale autorka si prostě ukousla příliš a neměla na to. 


Anotace: 

Zasvěcení jsou prvním dílem zbrusu nové, poutavé romantické trilogie autorky bestsellerů Tijan!

Bailey je tak normální, jak jen to jde, když má někdo IQ v pásmu geniality a fotografickou paměť. Pak se začnou dít věci – uprostřed noci se jí někdo vloupá do domu, aby ji unesl jako rukojmí. Ukáže se, že jejím otcem je ve skutečnosti miliardář a počítačový génius Peter Francis, člověk, který byl odmalička jejím ideálem. To všechno se dozví při setkání s temným, záhadným a vzrušujícím Kashtonem Colellem. Ten je spolupracovníkem jejího otce a dá Bailey na vybranou – půjde s ním a seznámí se s otcem, nebo bude přežívat odkázaná na sebe, protože únosci se ji pokusí znovu zajmout. Není o čem přemýšlet.

Potom potkají Bailey tři věci:

1. Žije v otcově rozlehlém sídle včetně osobních strážců a nejlepším zabezpečením, co se dá za peníze koupit.

2. Už není jedináček. Má tři sourozence, neví, co si s nimi počít, a naopak.

3. Střeží ji Kash osobně. Doslova osobně. A je před čím ji střežit, a ledacos z toho ji přivádí k šílenství.

Jako úplná outsiderka ve světě bohatství a dekadence si Bailey musí hledat cestu v rámci rodiny, která má víc tajemství, než si kdy uměla představit. Jedno z těch tajemství může být smrtící…


Nakladatelství: Baronet

Rok vydání: 2022

Žánr: Romance

Ze séerie: Zasvěcení 1. 

Počet stran: 399

Vazba: pevná s přebalem


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.