Knižní výzva 2017: Zrychlující dobrodruh aneb přečetla jsem 30 knih!

Už jste slyšeli o naší výzvě? Překonávejte jednotlivé úseky a za každý si vždy dopřejte zaslouženou odměnu, protože pak vás čtení bude o to víc bavit. :o) Z toho důvodu jsme si pro vás připravily Knižní výzvu 2017, která je vlastně takovou kreativní soutěží. Plněním zajímavých úkolů můžete získat knihu v hodnotě 300 ,- dle svého výběru! Více informací v Meziřádkové knižní výzvě 2017

Kolik jsem od ledna přečetla knih? Prozatím přes stovku... 






1. Sladká jak krev - Petra Neomillnerová (Brokilon)

SLADKÁ JAK KREV je román, který je neobvyklý a nic podobného jsem od českých autorů ještě nečetla, ani jsem o tom neslyšela. Je pravda, že ze zahraničí sem podobná díla přišla, ale oproti nim má Petra Neomillnerová velkou výhodu. Vtáhne čtenáře do děje mnohem snadněji díky tomu, že skutečně zná Prahu, ve které se děj odehrává. Takhle silnou atmosféru opravdu dokáže vytvořit jen česká autorka, která se ke všemu nebojí ukázat čtenářům i tu hrubší stránku upířích příběhů... Více v recenzi!


2. Přej si znovu - Tereza Barvíková (Monument)

Komu bych knihu doporučila? Při první knize jsem autorce dávala ještě šanci, ale u druhého dílu je vidět, že buď nemá zájem svou knihu vypilovat nebo prostě nemá na to, aby napsala kvalitní dílo. Nemám chuť knihu komukoliv doporučovat, protože když si s tím sama Tereza Barvíková nedala práci, proč byste si měli dát práci vy a tuto knihu číst? Více v recenzi!


 

3. Příběh o Třpytivé rovině - William Morris (Černý Drak)

Jelikož první vydání bylo vydáno v roce 1891, tak nejde o román, na který jsme obvykle zvyklí. Rozhodně vám rozšíří obzory, jak technikou, stylem, tak i kreativním zpracováním a samotným příběhem. Ačkoliv to Příběh o Třpytivé rovině není kniha, kterou bych si sama od sebe zakoupila, tak jsem velmi ráda, že jsem měla možnost ji číst. Bylo to prostě velmi neotřelé a bavilo mě to, ačkoliv jsem to neočekávala. Svým způsobem to ve mně hodně zanechalo. Více v recenzi!


4. Narozeninová kočka - Markéta Vítková (Podpora českých autorů)

Jednoduchý příběh v sobě skrývá porozumění se světem nevidomých, pro které jsou strastí i každodenní maličkosti, jenž nám nedělají problémy. Autorka pomáhá vžít se do těchto lidí prostřednictvím nevidomého dědečka, a ukazuje, jak i malá pomoc je pro tyto lidi požehnáním. Nesvedeme si uvědomit, jak těžké je vnímat svět slepý, dokud nám někdo oči neotevře a to se podle mého v této knize povedlo. Více v recenzi!


 

5. Poznáváme, hýbeme se a tvoříme - P. Petrů-Kicková (Portál)

Pavla Petrů-Kicková zabrala opravdu široký náhled na danou věc. Díky ní kniha obsahuje nejen množství nápaditých her, které vám pomohou při rozvoji vašeho dítěte, ale také údaje,  které vás zaujmou nejen jako rodiče. :o) Více v recenzi! 

6. Ve zdech - Martin Drtina (Podpora českých autorů)

Fantazii využíval Martin Drtina opravdu štědře a vykreslil velmi neobvyklý a zajímavý svět, se kterým jste se nejspíš ještě nesetkali. Zprvu jsem měla obavu, že mi líčení postupem času bude připadat až příliš chaotické, protože se k sobě některé věci přímo nehodily, ale nakonec právě ta neobyčejnost vyzdvihla celý román, aniž by působila jako slátanina. Svět, který vymyslel, byl opravdu velmi působivý a originální, na někoho možná více spletitý, ale autor dokázal, že to má z velké části promyšlené. A myslím, že nejednoho čtenáře tím zaujme. Více v recenzi!


 

7. Skóre - Elle Kennedy (Baronet)


Dlouho očekávaný třetí díl série Off-campus jsem již zhltla. Teď jen zbývá těšit se na další a áchat nad těmi, které už mám doma. Příběh Deana byl opravdu jízda, což jsem očekávala, protože tento milovník žen a pařmen se takhle vášnivě prezentoval i v předchozích dílech, kde mě tolik nezaujal, ale v tomto mě rozhodně pobavil! ,o) Více v recenzi!

8. Děti nikoho - Hana Hindráková (Podpora českých autorů)


Věrně ztvárněná atmosféra jen dokresluje tragické osudy, nad kterými se nejednomu čtenáři  ustrne srdce. A ačkoliv autorka opravdu vybrala ty nejsmutnější, přesto jsem neměla pocit, že by na mě působily nereálně, ale naopak mě přesvědčovali o své opravdovosti. Silně dojemný příběh možná byl lehce přibarvený, ale natolik skvěle sepsaný, že mě nic netlouklo do očí a já neměla pocit, že se se mnou Hana Hindráková snaží manipulovat, aby ze mě vymáčkla emoce. U románu mi umělá srdceryvnost hodně vadí, ale tady ne, vše působilo tak přirozeně až to bralo dech. Více v recenzi!


 

9. Lazarus: Na cestě po Galaxii - David Strnad (Monument)


Co očekávat od knihy patnáctiletého autora? Tak od této rozhodně víc, než byste tušili. David Strnad dokáže své čtenáře překvapit, zaujmout a ukázat jim, že ovládá práci se slovy a fantazií lépe, než někteří starší autoři. Musím uznat, že mě rozhodně mile překvapil a hodnotím román až na pár vad velmi kladně. Ačkoliv nejsem zrovna čtenářka žánru Sci-fi, tak se kniha četla snadno a bavila mě. Více v recenzi!


10. Lovci lebek - Hana Hindráková (Podpora českých autorů)


Očekávala jsem, že kniha bude především pouze o případech a bude se mnohem méně zaobírat životem hlavního hrdiny. A ačkoliv tedy Lovci lebek nebyli tím, co jsem od nich očekávala, tak dílo hodnotím kladně. Kniha byla zajímavá. Dala mi možnost posuzovat osudy lidí, kteří propadnou ne zrovna prospěšným vášním. Jak to chodí na jiné straně mezi těmi, kteří se ocitají na samém dně a přitom stále mají, co ztratit a obětovat. Více v recenzi! 


 


Úkoly Meziřádkové Knižní výzvy 2017? 


6. úkol - Nejlákavější anotace ze 30. přečtených knih? Splněno - Více informací.




7. Úkol - drabble - Splněno!
K tomuto úkolu jsem si vybrala knihu Sladká jak krev - Petra Neomillnerová, nakladatelství Brokilon.

Informace: 
Očekávala jsem, že kniha bude především pouze o případech a bude se mnohem méně zaobírat životem hlavního hrdiny. A ačkoliv tedy Lovci lebek nebyli tím, co jsem od nich očekávala, tak dílo hodnotím kladně. Kniha byla zajímavá. Dala mi možnost posuzovat osudy lidí, kteří propadnou ne zrovna prospěšným vášním. Jak to chodí na jiné straně mezi těmi, kteří se ocitají na samém dně a přitom stále mají, co ztratit a obětovat. 

Drabble (útvar o 100 slovech): 

Mezi stíny nočních příšer padá krví zbrocen kůl. 
A králové noční říše sotva dojdou klidných snů. 
Za patami jim hoří, když Tina Salo cení zuby. 
A slibuje všem cestu do neštěstí dříve než brzy. 
Hlad jí svírá hrdlo a únava je zrádná daň,
za to, že nikdy neumírá a co řekne, to se staň. 
Společník chladný jí u boku stojí, násilný vrah. 
Pomůže anebo ji zklame, ovlivní tak silně misky vah?
Kdo jiného kůlem bodá a chlemtá krev divoce, 
tomu dojdou brzy slova, ač bude k tomu donucen. 
Dobrodružství plné násilí a humoru ostrého, jak břitva.
Hrůzyplná čeká tě bitva.








Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.