Recenzní výtisky - Listopadový jarmark knižních světů!


Listopad je pochmurný měsíc a je tedy víc než nutné odcestovat do jiných knižních světů, ve kterých zažíváte nejrůznější dobrodružství. Já si takhle dovolenou užívám s každým románem a není nad to, když objevím nějaký příběh, ke kterému se zas ráda vracím. Také to tak máte? Tohle není shrnutí celého měsíce, ale pouze shrnutí recenzních výtisků, které mi za listopad dorazily a které jsem již zrecenzovala. Přináším vám nejčerstvější knižní inspiraci! :o)

>> Blíží se konec roku a spolu s ním finišuje také naše roční soutěž Meziřádková #Kniznivyzva2017, ve které máte možnost vyhrát knihu dle svého výběru! Zapojit se můžete kdykoliv, pravidla jsou jednoduchá a stačí jen číst s námi a plnit kreativní úkoly.

>> Sledujte nás na Instagramu! Poslední dobou jsem šla hodně do sebe a opravdu se snažím fotografovat tak, aby to bylo i shlédnutelné, takže snad se vám mé nové fotografické výtvory budou líbit. Nejsem profík, ale snažím se. :O))


 

Co nového na projektu? SOUTĚŽ! 


>> Vánoční hnutí je opravdu mega soutěž o neuvěřitelných 101 knih českých autorů a autorek! Tituly pro vás do soutěže věnovali nejen naši spolupracující autoři a autorky, ale také nakladatelství! Nenechte si soutěž ujít, nic obdobného jste v blogsféře ještě nezažili!




Společné chromozomy - Jiří Wittek


Recenzní e-výtisk dorazil 01. 11. 2017
Debut českého autora Jiřího Wittka mě zajímal už dlouho a byla jsem moc ráda, když jsem jej dostala od sci-fi a fantasy nakladatelství Brokilon jako elektronický recenzní výtisk. Jako čtenářka sci-fi žánru patřím mezi naprosté amatéry a teprve se s ním vžívám, ale to, co jsem četla se mi prozatím víc než líbilo a já věřím, že tento román nebude výjimkou. Jak rychle mi uteklo těch 262 stran plných akce a napětí? Doporučila bych vám příběh? Vše se dozvíte v recenzi!




Jeden z nás lže - Karen M. McManusová



Recenzní výtisk dorazil 01. 11. 2017
Debut zahraniční autorky mě zaujal už od té doby, co na něm na stránkách Yoli často psali. Nemohla jsem se tohoto young/new thrilleru dočkat a měla jsem trochu obavy, že se na něj těším tak moc, až nakonec nesplní mé očekávání. Přece jen už jsem měla možnost obdobné tituly číst a na zadek jsem se kvůli nim neposadila. Ovšem Jeden z nás lže je zcela jiný, opravdu propracovaný a velmi působivý. Byla radost si román prožít. Nalaďte se ke čtení mou recenzí!


Birthday Girl - Haruki Murakami


Recenzní výtisk dorazil 01. 11. 2017
O autorovi jsem toho už slyšela hodně a v ČR už mu vyšlo třiadvacet titulů. Když mi byla nabídnuta novela Birthday Girl, zaujala mě anotace a také počet stran. Kdyby mi náhodou autorův styl nesedl, nebude pro mě ani tak jeho dílo přečíst, protože má osmdesát stránek. Vůbec jsem netušila, co si o knize myslet, i když... teď už přesně vím. Přečti si to taky!



Reset - Amy Tinterová



Recenzní výtisk dorazil 8. 11. 2017
K přečtení série Reset - Rebel mě inspirovala Wish a když jsem měla možnost vybrat si titul k recenzi u Megaknih.cz, věděla jsem, že půjdu do této a druhý díl si dokoupím. Anotace je naprosto úchvatná a prý jediné, co tuhle morbidní dystopii kazí, je romantická zápletka. No, já to třeba uvidím jinak a naopak si tu milostnou část dosytosti vychutnám, pokud nebude zastírat kreativní námět a pointu. Jak se mi román nakonec líbil? A půjdu vůbec do druhého dílu s názvem Rebel? Přečtěte si v recenzi!



Mléko a med - Rupi Kaur



Recenzní výtisk dorazil 13. 11. 2017
Mám velice ráda poezii a když se naskytla příležitost účastnit se recenzního řízení u nakladatelství Omega a recenzovat Mléko a med, nezaváhala jsem. To si mohu jen tleskat, protože ačkoliv jsem netušila, co čekat, titul mě hodně překvapil a rozhodně v dobrém smyslu! Více si přečtěte v recenzi, která básnickou sbírku chválí.



Grafitové děvče - Miroslava Varáčková 



Recenzní výtisk dorazil 26. 11. 2017
Kniha dorazila s úžasným plátěným batůžkem, na kterém byla ilustrace hlavní hrdinky a silné motto. Román mě překvapil. Jednak svou útlostí a především také tím, že byl částečně grafický. Očekávaně obsahoval závažná témata, na které jsem se těšila. Byla jsem před čtením trochu vyděšená, protože hodnocení není zrovna vysoké - osobně nechápu proč. Já si nemohu stěžovat, jak si můžete přečíst v recenzi.


Co jsem četla v rámci projektu Podpora českých autorů?

Jelikož projekt je doslova napěchovaný příspěvky a náš publiční plán praská ve švech, tak některé recenze bohužel po přečtení nevychází tak rychle, abych jejich odkazy mohla vkládat do tohoto článku. Proto si je můžete přečíst na našem serveru dodatečně!

>> Chcete-li nás také inspirovat a ukázat nám, jaké české tituly čtete vy, sdílejte své články, rozhovory i recenze ve skupině Čteme české knihy.

Když dvanáctá hodina odbila - Vladimír Pospíchal


Recenzní výtisk dorazil 01. 11. 2017
Knihu původně měla pro autora v rámci projektu recenzovat Wish, ale někdy zjistíme, že je daný titul bližší spíše té druhé a tak si knihy prohodíme. Ačkoliv se trochu obávám, protože nejsem čtenářka hororových knih, Wish mě uklidňovala, že tohle je přesně to, co mám ráda a nelhala! Jde v pořadí už o třetí autorův titul a je vidět, že se mu sbírka opravdu povedla. Více v recenzi!

Jak pejsek a kočička pěstovali buřty - Al Da Bianco


Recenzní výtisk dorazil 16. 11. 2017
Tuhle krásnou pohádkovou knihu jsem vůbec neočekávala. Autor byl spokojený s mou předchozí recenzí jeho díla ...a vítr chytit za pačesy a svůj druhý titul mi proto zaslal, aniž bych to tušila. Takové pohádkové překvapení jsem ráda přijala a se synem se těšila, jak si počteme. Sama jsem byla zvědavá, jak motivy Josefa Čapka pozměnil a doladil se ilustrátory a spoluautory Jonášem a Violou Zoe. Oba jsou ještě děti, což v knize výrazně vyniká a je to jen dobře. Jejich kresby i nápady jsou skutečně originální a kreativní. Všechny děti jsou úžasnými tvůrci a není divu, že pan Bianco využil jejich talentu a pozvedl tak svou pohádkovou knížku. Přečtěte si recenzi na projektu Podpora českých autorů!

Oběšenci jsou s námi - Tomáš Lojek


Recenzní výtisk dorazil 21. 11. 2017
Nová spolupráce s nakladatelstvím Literární strom přinesla knižní inspiraci v podobě titulu, který vyšel v edici Knihomol. Druhé dílo Tomáše Lojka je stejně jako debut sbírka povídek, která už podle názvu vnadí na nostalgickou atmosféru a nevšední osudy různorodých lidí. Brožovaná vazba dává pocit, že v dlani nedržíte knížku, ale spíše knížečku v podobě větší a silnější brožury, ovšem podstatný je obsah. Jak na mě zapůsobily příběhy českého autora? Více na projektu Podpora českých autorů!


Rande s Katy - Milan Kozlík


Recenzní výtisk dorazil 24. 11. 2017
Autoři se přestali vyhýbat fikcím a snění o svých oblíbených celebritách. Kdysi jsme vám představovaly díla Adriany Macalíkové, která vydala dva fan fiction tituly, týkající se kapely Linkin Park. A v tuhle chvíli držím v dlaních román Milana Kozlíka, který podle anotace pojednává o nesmělém hrdinovi, který se rozhodl setkat se se svou platonickou láskou Katy Perry. Jak na mě příběh zapůsobil? Recenze brzy na projektu!


Učarovala vám nějaká kniha?
Blíží se Vánoce, jaký titul si přejete najít pod stromečkem? 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.