Recenzní výtisk 2018 - Duben v knihovně budem!

Duben byl ohledně recenzních výtisků slabší. Spousta titulů díky shonu před Světem knihy nedorazilo, což ale neberu jako pohromu. Díky tomu jsem měla čas číst své knihy, které na mě čekají v knihovničce už pěkně dlouho. Jak už můžete vidět, postupně vám je představuju. Sranda bude, až mi všechny recenzní výtisky dorazí zas najednou a já pak budu číst o sto šest. :D Však to sami znáte.



Dívka, která četla v metru - Christine Féret-Fleury


Recenzní výtisk dorazil 03. 04. 2018
Podle anotace to vypadá  na správný knižní pokrm pro čtenáře, kteří knihami žijí. Jsem zvědavá, jak na mě zapůsobí. Podle názorů některých čtenářů se jedná prostě o nenásilnou jednohubku pro milovníky knih. Uvidíme, uvidíme... Více v recenzi!

Smrtonoš - Andrew McDonald


Recenzní výtisk dorazil 03. 04. 2018
Podtitul zní: Když smrťák chodí na střední a hraje rock... To musíte uznat, že je prostě odvaz! Nejspíš to bude pro teenage čtenáře a já už mezi cílovku tedy nepatřím, ale i přesto si myslím, že by to mohl být originální příběh, co bude mít něco do sebe! Už ta ilustrace na obálce... no, to je prostě síla! Jak jsem se nakonec se Smrtonošem poprala?



Jedna želva za druhou - John Green


Reading copy dorazil 06. 04. 2018
Nečekaně mi byl zaslán z Euromedia copy reading této horké novinky, která měla teprve vyjít. Byla jsem hodně překvapená, protože jsem si knihu nevybrala a vůbec jsem ji tedy nečekala. Rozhodně mě potěšilo, že si na mě v Euromedia vzpomněli a zaslali mi tento copy reading (můj druhý), abych si s předstihem mohla přečíst svou první knihu od Johna Greena. Prozatím jsem četla tohoto autora ve spolupráci s Davidem Levithanem. Jak správně tušíte, jednalo se o titul Will Grayson, Will Grayson. Jak se mi tedy nakonec Greenovka líbila? Stala jsem se jeho cílovým čtenářem? :o)



Pán stínů - Cassandra Clare

Slovart, #Booklab

Recenzní výtisk dorazil 23. 04. 2018
Před rokem na Světě knih jsme s Wish od nakladatelství Slovart dostaly první díl Ságy o lovcích stínů. Byla jsem hodně překvapená. Nádherná ilustrace, pableskující obálka. Neustále jsme ji zkoumaly pod sluncem, jak byla úchvatná. Bichle skrývala neobvyklý příběh, na který jsem nebyla zvyklá. Autorka nepíše přímo pro mě, i když její fantazie je neskutečná. Když ke mně dorazil druhý díl, opět precizně vyvedený a tentokrát v modrém a znovu se blyštil, zas jsem na něj omráčeně zírala. A trochu se obávala těch pětseti osmdesáti stran, které na mě čekaly. Bála jsem se dobrodružství s lovci stínů zbytečně?



Zůstaň - Sarina Bowen, Elle Kennedy


Recenzní výtisk dorazil 23. 04. 2018
Nakladatelství Baronet mě zásobuje samými úžasnými a romantickými oddechovkami! Na Zůstaň jsem se samozřejmě těšila, protože v tomto díle se setkáme s Mattem Erikssonem, který je z týmu Blakea. Ten je známý jako Hodnej kluk a je také hlavním hrdinou prvního dílu WAGs. Série pokračuje a tentokrát nám gól jistě vstřelí Matt! Kdo si se mnou zabruslí v recenzi?



Fandom - Anna Day


Recenzní výtisk dorazil 23. 04. 2018
Knižní obálka je nebezpečná! A to doslova, protože modrý keř s brutálně ostrými ostny je neskutečně působivý. Přitažlivý a děsivý zároveň. A co teprve anotace! Tu si zamiluje každá čtenářka fantasy, protože něco tak neobvyklého se vám jen tak pod ruku nedostane! No, je fakt, že jsem na knihu neskutečně natěšená. Jak mě nakonec Fandom skolila na kolena?



Podpora českých autorů


Sledujte projekt Podpora českých autorů i na FB. Pokud máte v oblibě české knihy, vyplatí se vám. Nejen kvůli recenzím, rozhovorům či ukázkám, ale také s ohledem na časté soutěže! Minimálně dvakrát do měsíce máte možnost získat skvělé české tituly, dokonce horké novinky, které teprve vycházejí! Chcete-li se podělit o své názory na knihy, sdílet recenze nebo se jako autor pochlubit se svými díly, přidejte se k naší skupině Čteme české knihy.

Tentokrát jsem si přes eshop Palmknihy vzala tři knihy. Jedná se o dva romány a novelu žánru LGBT, které napsal začínající autor Saša Nový. Prozatím je vydal pouze v elektronické verzi.

  

Kudy, kam? - Saša Nový


Recenzní e-výtisk dorazil 13. 04. 2018
Románový debut, který vypovídá o třiatřicetiletém Filipovi. Ten si uvědomil, že ho nepřitahují ženy, ale naopak touží zažít lásku muže... Recenze knihu nevychválí do nebes, dílo je poměrně povrchní, což je rozhodně škoda.

Čert tě vem - Saša Nový


Recenzní e-výtisk dorazil 13. 04. 2018
Novela, rovněž vypovídající o lásce dvou mužů, ale stejně tak i povrchně napsaná. V recenzi vám povím více...

Katovská láska - Saša Nový


Recenzní e-výtisk dorazil 13. 04. 2018
Román, který mě zaujal jako první a kvůli této knize jsem si taky vzala předchozí tituly. Musím uznat, že už název je vábivý. Po přečtení anotace už se neodtrhnete. Ovšem jelikož předchozí díla tohoto autora byla spíše plytká, měla jsem trochu obavy se do Katovské lásky pustit. Přece jen se mi nechtělo čelit třetímu zklamání v řadě. Jak to nakonec dopadlo?


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.