Recenzní výtisky – Říjen a já mezi knihami!

Měsíční shrnutí recenzních výtisků Chensie ze Světa mezi řádky, které mi dorazily z různých nakladatelství a skrývají v sobě odlišné knižní světy. Radost pohledět! A ještě větší radost je, když je mohu prožívat. Tentokrát bych vás v úvodu ráda upozornila také na...

>> Projekt Podpora českých autorů, kde nejen já a Wish, ale i naše recenzentky ve spolupráci s autory a nakladatelstvími vydávající české knihy představujeme knižní inspiraci. Mimo recenzí, rozhovorů a ukázek máte možnost zasoutěžit si o české tituly! A co víc? Chystáme pro vás velmi obsáhlý soutěžní projekt... Máte se nač těšit!

>> Na CBDB.CZ probíhá projekt Knižní bloger roku! Čtete nás rádi? Soutěžíte s námi rádi? Chtěli byste nás podpořit? Měly bychom ohromnou radost, pokud byste si na nás vzpomněli. I nominace nás potěší. Vybírat můžete ze Světa mezi řádky nebo našeho projektu Podpora českých autorů. Děkujeme, že jste nás minulý rok dostali až na nádherné třetí místo! Jste nejlepší!





>> Na projektu Podpora českých autorů právě probíhá soutěž o tři podepsané výtisky fantasy románu Hořící kůň! Výtisky do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha.

>> Ve Světě mezi řádky se můžete účastnit roční soutěže Meziřádková Knižní výzva 2017 a vyhrát knihu dle svého výběru! Pomalu se blížíme do finále, ale ještě stále máte čas se účastnit!


 


V článku vás čeká 11 recenzních výtisků, které mám až na jeden všechny zrecenzované. Jedenáct knižních světů a knižních tipů. Nechte se zlákat jako já... :)





Mužský kód - Robert Garfield



Recenzní výtisk dorazil 06. 10. 2017
Nakladatelství Portál má spousty lákavých a úžasných publikací, které nejsou pouze odborné. Naleznete škálu žánrů, ve kterých si můžete libovat. Já si Portál oblíbila pro jejich kvalitní tituly, které v sobě ukrývají psychologické poznatky, jsou pomocníky pro matky i děti a potěší každého, kdo touží po pohádkových světech. Je toho mnohem více, ale pro mě jsou nejpodstatnější právě tyto. Měla jsem obrovskou radost, když mi podle úmluvy s nakladatelstvím, dorazily první dva recenzní výtisky. Mužský kód jsem vyhlížela s nadšením, protože teď už budu mít pány v hrsti. Je publikace zbraní pro ženy? Zobrazuje silné i slabé stránky pánů tvorstva? Co vlastně od titulu očekávat? Všechno jsem vám v recenzi sepsala, nebudete se nudit!



Věci, které dobře známe, do říkanky zamícháme - Ladislava Horová



Recenzní výtisk dorazil 06. 10. 2017
Nebojím se sáhnout po českých knihách. S ohledem na své působení v projektu Podpora českých autorů by to bylo dost smutné. Ačkoliv tato kniha je prakticky doporučována pedagogům mateřských škol a pracovníkům mateřských center v první řadě, tak má spousty znalostí a zajímavostí, které ocení i rodiče. Obdobné tituly už mám z Portálu ozkoušené a mohu říct, že vždy mě zaujmou, pomohou mi a dají rady, jak na svého tříletého syna. Tentokrát jsem se tedy zaměřila na říkanky, protože děti podle mého mají mít spousty možností, jak radostně vnímat svět a poezie je jedním z nich. Věřím, že jelikož je Mike milovník knih, říkanky společně oceníme. Recenze vás navnadí víc.





Nezkoušej na mě zapomenout - Petr Heteša



Recenzní výtisk dorazil 09. 10. 2017
Tento román jsem od nakladatelství Brokilon měla ke zrecenzování slíbený. Kdyby ne, už dávno bych jej nejspíš přečetla, ale takhle jsem si počkala a vyplatilo se! To těšení rozhodně stálo za to, protože Petr Heteša opět nezklamal. Nejvíce oceňuji vzhled, který se nápadně podobá mé oblíbené srdcovce Infico a působí naprosto fantasticky! Podle anotace jsem netušila, co přesně čekat - autor mě vždycky překvapí a dostane na lopatky. I tentokrát to dokázal. Absolutně fantastický akční román. Proč? Více jsem prozradila v recenzi!





Rebelka pod zámkem - Ava Lackovská


Recenzní výtisk dorazil 16. 10. 2017
K téhle knize mě přilákala anotace. Wish mi s ní tak dlouho mávala před obličejem, až se nedalo odolat. A když mi ji Knihcentrum nabídlo ke zrecenzování, neodolala jsem. Faktem je, že od nakladatelství Petrklíč už dvě knihy mám, a tučný text v arialu skoro bez korektury mě vůbec nezaujal, ale po otevření Rebelky pod zámkem mě přivítal Times New Roman. Sice větší, ale to nezatracuji, lépe se čte a kniha ubíhá. Knižní obálka působí s ohledem na anotaci trochu jako vtip. Čtenář má díky té ilustraci i názvu pocit, že půjde o dívčí román, ale... Více v recenzi!



Inferno - Catherine Doyle


Recenzní výtisk dorazil 20. 10. 2017
Druhý díl ze série Krev za krev právě vyšel! Horká novinka, do které se chci brzy pustit, má lákavou anotaci i ilustraci. Hlavně mě zajímá, jak bude pokračovat příběh Sofie, které se život neskutečně obrátil vzhůru nohama a ona v prvním díle s názvem Vendeta poznala, že nic není takové, jak se na první pohled zdá. Jsem upřímně zvědavá, jakým způsobem hrdinku autorka povede, protože mi lezla trochu na nervy, ale na pokračování mě nalákala naprosto úchvatná a temná atmosféra spolu s působivým námětem ve stylu young adult. Přečtěte si mou recenzi, uvidíte, jak na mě kniha zapůsobila a třeba vás mnou zmíněné prvky natolik zaujmou, že se také pustíte do čtení.



Verum - Courtney Cole


Recenzní výtisk dorazil 31. 10. 2017
Trilogie Nocte už u nás finišuje! Vyjde u Cooboo i třetí díl? Doufám, že ano, protože po dočtení Verum je mi naprosto jasné, že je poslední román tím nejpodstatnějším z celé série. Samozřejmě se ho nemohu dočkat, stejně tak jsem se toužila i po Verum, který jsem už 1. listopadu měla zrecenzovaný. Recenze putovala na server Zeedee, až vyjde, určitě budu sdílet a doplním i odkazy na Svět mezi řádky. Co povědět o Verum? Ačkoliv Nocte působilo jako průměrná new adultka s naprosto fantastickým závěrem, tak Verum je zcela jiné. Pohlcující, tajemné, svazující a podněcující šílenství. Opět bylo nesnadné napsat recenzi, aniž bych něco podstatného prozradila, protože prakticky všechno a nic je pro Callu důležité... Přečti si recenzi na Zeedee.cz!

Tisíc kousků tebe - Claudia Grey


Recenzní výtisk dorazil 31. 10. 2017
Další titul, který mi přišel od Zeedee a na který jsem se hodně těšila. Opět z tvorby CooBoo, protože to poslední dobou vydalo tak lákavé knihy, že se nedá odolat. Obálka je fantastická, neskutečně nádherná, jak je barevná a zobrazující jiné světy. Podle anotace totiž hlavní hrdinka cestuje do paralelních světů a snaží se dohnat vraha svých rodičů, ke kterému začíná mít blízko, aniž by chtěla. Poznává něco, co by ji nikdy nenapadlo. Rýsuje se tedy další tajemství a tentokrát ve fantasy románu. Těším se na romantiku, lásku, záhady, nenávist i strach... Potkalo mě všechno, co jsem si vysnila? Recenze vyjde na Zeedee.cz!




Mé recenzní výtisky z projektu Podpora českých autorů? 





Nepatřím přímo mezi recenzenty, teď se s Wish spíše staráme o chod projektu, ačkoliv jsem kdysi recenzovala spousty českých knih. Čas teď zabírá příprava předvánočního projektu, na kterém pracujeme poměrně dlouho a bude to tedy opravdu pecka! Přidávat knižní inspiraci, vlastní články i recenze můžete k tomu stvořené skupině Čteme české knihy, ale aby vám nic neuniklo, sledujte nás na FB stránce Podporujeme české autory. Recenze vyšly nebo vyjdou na projektu Podpora českých autorů!



Struny osudu - Jitka Ládrová


Recenzní výtisk dorazil 07. 10. 17
Editorka sborníku Zpívající věže přispěla do české literární scény kvalitní sbírkou povídek Struny osudu, které jsou výsledkem vyhodnocení druhého kola soutěže povídek ze Světa Nejmocnějších. Ilustroval ji Roland Havran a rozhodně hodně přispěl k udržení unikátní atmosféry, která začala s první povídkou. Na tu jsem byla zvědavá nejvíce, protože šlo o počin Jitky Ládrové. Promyšlená krutost sepsána věcně a surově byla skutečně fantastickým začátkem a pokračování v podobě dalších devíti příběhů a bonusů stálo také za to!





Kreativní zápisník - René Nekuda


Recenzní výtisk dorazil 13. 10. 2017
Lektor tvůrčího psaní, který vede také kreativní kurzi, už má na svém kontě poměrně dost knih, které se zajímají především o osobní rozvoj v oblasti literatury. Kreativní zápisník je jeho nejnovějším a posledním titulem, který se dá považovat za poklad pro začínající, ale i pokročilé autory, kteří touží rozvíjet svou slovní zásoby a kreativní myšlení. Na publikaci pracoval několik let a opravdu to stojí za to.






Odstíny života - Barbora Dvorecká


Recenzní výtisk dorazil 15. 10. 2017
Doteky života je emocionální titul naplněný dojemnými příběhy. Ozvěny života jsou obdobným dílem, obsahují příběhy i srdceryvné texty spolu s důmyslnými hlubšími myšlenkami. Na obou sbírkách se podílela také ilustrátorka Iveta Autratová a pozvedla jejich atmosféru. Když nás oslovila paní Dvorecká, ani vteřinu jsem neváhala. Knihy jsou nezapomenutelné a bylo mi ctí je obě recenzovat.






Sedmé nebe - Adriana Michálková



Recenzní e-výtisk dorazil 25. 10. 2017
Na stránkách nakladatelství Má kniha.cz je autorka na 3. místě v žebříčku autorů. Netuším, jestli hlasovali čtenáři nebo je dosadil sám nakladatel podle prodejnosti, ale bohužel její román takový trhák není, ačkoliv je tak prezentovaný. Začínající autorka má před sebou ještě hodně práce. Pokud by titul prošel řádnou korekturou, udělalo se množství změn, pak by námět opravdu vynikl, ale takhle zapadl ve spoustě zbytečných textů. 


Jakou knihu byste si chtěli přečíst vy?
Která kniha si vás za říjen nejvíce získala? 



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.