Recenzní výtisky 2018 - Leden s knižním nebem!

Leden 2018 byl ve Světě Mezi Řádky trochu mírnější a recenzních výtisků dorazilo o mnoho méně než předchozí měsíc. Měla jsem důvod, proč omezit čtení knih, i když nikdy to nebude takové, abych přestala číst úplně. I tak vám ovšem mohu přinést postřehy ze čtení novinek, které jsou na našem literárním trhu oblíbené více či méně.

>> Chcete si minimálně dvakrát do měsíce zasoutěžit? Sledujte náš projekt Podpora českých autorů! Máme pro vás připravené recenze českých titulů, články či rozhovory. Také vy samy nám můžete představit knihy, které čtete, stačí se jen přidat do skupiny Čteme české knihy!




Už jsem normální? - Holly Bourne

Slovart, #Booklab


Recenzní výtisk dorazil 05. 01. 2018
První díl ze série Klub odložených holek mi dorazil hned v prvních dnech nového roku! Úžasná obálka, kreativní ztvárnění textu uvnitř a lákavá anotace! Přesně takovou oddechovkou by měl rok 2018 začínat. Měla jsem před titulem ještě několik dalších, takže jsem se k ní dostala později, ale prolistovala jsem ji hned. Zaskočil mě počet stránek, protože nevypadá tak buclatě, přestože dobrodružství hlavní hrdinky se odehrává na 416 stranách! Jak se mi young adultka líbila? Nezapomněla jsem vám v recenzi vylíčit vůbec nic!

Lovec v pasti - Sofie Králová


Recenzní výtisk dorazil 11. 01. 2018
Vybrala jsem si útlý román, jehož anotace lehce připomíná Padesát odstínů šedi. Měla jsem chuť na oddechovku a tato kniha vypadala, že mi moje přání skutečně splní. Ačkoliv hodnocení není vysoké, nenechala jsem se odradit a titul si v nabídce Knihcentra vybrala. Zaujala mě totiž i nápaditá obálka, která slibuje něco zajímavého a lehce hlubokého. Teď už mám odpočinkovku přečtenou. Jak se mi líbila? Více v recenzi.



Z vůle luny - P. C. Cast

Euromedia, Yoli, Knižní Klub


Recenzní výtisk dorazil 18. 01. 2018
Už po několikáté zmiňuji, jak Školu noci, kterou tato autorka spolu se svou dcerou napsala, zbožňuji. Z vůle Luny je však o něčem úplně jiném a i vy budete překvapení, jak snadno si vás originální svět plný fantazie získá. Opět mě dokázala překvapit. Jak moc se dozvíte v recenzi!


Když jsem tě ztratila - Kelly Rimmer

Euromedia, Ikar, Knižní Klub


Recenzní výtisk dorazil 18. 01. 2018
Tento příběh jsem si vybrala kvůli lákavé anotaci. Je neobvyklá, že ano? Měla jsem za to, že Leo bude voják, ale fakt, že se jedná o novináře pohybujícího se v nebezpečné válečné zóně, na čtivosti nijak neubral. Především se autorka zaměřuje na manželství a jeho udržení, tohle téma opravdu skvěle ztvárnila. Více v recenzi!


Bílá těla - Jane Robins

Euromedia, Ikar, Knižní Klub


Recenzní výtisk dorazil 18. 01. 2018
Bílá těla pro mě byla velkým překvapením. Čekala jsem něco trochu jiného, ale to, co se mi dostalo pod ruku bylo velmi působivé! Ten styl psaní, to lákavé šílenství, jež prostupovalo celým příběhem... Něco takového si prostě nesmíte nechat ujít, pokud vás takové romány lákají. Více v recenzi!



Spřízněné duše - John Marrs


Recenzní výtisk dorazil 29. 01. 2018
Naprostá bomba! Spřízněné duše jsem chtěla opravdu dlouho a přemítala jsem nad tím, jaké asi budou. Realita předčila veškerá očekávání, protože jsem si myslela, že s ohledem na pozoruhodný námět bude zpracování pokulhávat a knihu nebudu moct zcela ocenit. Opak je však pravdou. Spřízněné duše jsou jedním z nejlepších thrillerů, které jsem měla možnost číst. Recenze je pro vás přichystaná a plná superlativů, které na tento román doslova sypu. Zaslouží si to!


Podpora českých autorů


Na projektu se toho děje opravdu mnoho a naše recenzentky recenzují jeden výtisk za druhým. Jednak proto, že je čtení českých knih opravdu baví a také proto, že máme zkrátka stále něco v nabídce a autoři touží po naší spolupráci. My jsme moc rády, když vám můžeme zobrazovat nové a nové knižní tipy!


Léto s frajerem - Petra Martišková


Recenzní výtisk dorazil 29. 01. 2018
Petra Martišková je talentovaná autorka, která se převážně specializuje na žánr young adult - new adult. Už jsem od ní četla pět knih a vždycky jsem si čtení moc užila. Když mi nabídla k přečtení Léto s frajerem, byla jsem moc nadšená. Dokonce přidala i věnování, za které jsem velmi ráda. Kniha si mě získala. Je to hodnotná young adultka, která v sobě skrývá spousty zábavy, romantiky i poučení. Více v recenzi na Podpoře českých autorů, která vyjde ke konci února!

Kterou knihu bys bral/a do knihovničky? 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.