Recenzní výtisky 2018 - Únor

Únor je za námi. Musím uznat, že byl plný skvělých knih. V tomto recenzním shrnutí je všechny naleznete, protože jak už jsem informovala pár měsíců zpátky jsme se s Wish rozhodly nedělat jednotlivé články o knihách, které nám z nakladatelství dorazí. Důvod je jednoduchý, zahlcovalo nám to web, takže jsme nestíhaly pak vydávat recenze a přehršel článků vás spíše obtěžovalo, než lákalo. A samozřejmě také z časového důvodu. Doufám, že tyto shrnutí jsou více vyhovující a dodají vám nějaké ty knižní tipy! :o)

Pokud se nám s námi v našem Světě Mezi Řádky líbí, můžete nás sledovat na FB nebo také na Instagramu. V případě, že máte v oblibě spíše české knihy, určitě neváhejte navštívit náš projekt Podpora českých autorů, kde jsou k přečtení nejen recenze, ale také exkluzivní ukázky z knih, rozhovory a minimálně dvakrát do měsíce i soutěže! A to už stojí za to, co říkáte? ,o)



Napravený prostopášník - Raine Miller


Recenzní výtisk dorazil 03. 02. 2018
Historický román autorky Raine Miller mě nalákal anotací a trochu i obálkou, která slibovala něco velmi romantického a vášnivého. Čehož se mi také dostalo! Ačkoliv tento titul nebyl pro náročné čtenářky jako díla Lisy Kleypas, ale spíše pro nenáročné, které touží po přitažlivé odpočinkové romanci. Více o knize v mé recenzi!

Hodnej kluk - Ella Kennedy, Sabina Bowen


Recenzní výtisk dorazil 08. 02. 2018
Všechny fanynky spisovatelky Elly Kennedy znají zřejmě sérii Off-campus. S Hodným klukem přichází další hokejová sezóna plná žhavého sexu a vášnivé lásky! Této knize, která je v ČR brána jako prvotní, však v zahraničí předchází ještě dvě s názvem Him a Us, které bohužel nakladatelství Baronet vydávat nebude. Tyto romány jsou totiž LGBT žánru (male/male) a ten se u nás teprve pomalu rozjíždí. Já jsem se do knih pustila a budu vás informovat. Him už mám za sebou a Us dočítám, prozatím mohu říct, že tématu se autorky zhostily s neuvěřitelnou lehkostí, kreativitou a houževnatostí poukázat na všechna světlá i temná zákoutí, která obsahuje. Zatím se mi líbí ještě víc než Hodnej kluk, ve kterém se Wes a Jamie vyskytují také, ale už jen jako vedlejší hrdinové. Více o Hodným klukovi se dočtete v recenzi!




Na lovu - Meagan Spooner


Recenzní výtisk dorazil 12. 02. 2018
Retelling oblíbené pohádky Kráska a Zvíře právě vyšel u CooBoo a zasloužila se o něj zahraniční autorka Meagan Spooner. Já jsem od této spisovatelky do té doby nic nečetla, ale její styl se mi líbil. Lehký, vláčný a příjemně čtivý. Ta atmosféra i temnota v jádru příběhu se mi nesmírně líbila. Snad proto, i když je kniha spíše young adultkou, si mě i přes to, že kniha není přímo pro mě, získala. To kouzlo a potenciál se jí prostě upřít nedá. Mou recenzi naleznete na Zeedee!




Alenka v říši zombií: Za zrcadlem - Gena Showalter


Recenzní výtisk dorazil 12. 02. 2018
Mám doma první díl série, ale prozatím nebyl čas se do něj pustit. Takže jakmile jsem zahlédla možnost si přečíst druhý, nezaváhala jsem. Počkala jsem, až mi kniha dorazí a pak se vrhla na román s názvem Alenka v říši zombií a hned na to na knihu Alenka v říši zombií: Za zrcadlem, která jako horká novinka vyšla nedávno u nakladatelství Fragment. Musím říct, že jsem čekala cokoliv a byla jsem spíš trochu skeptická, ale autorka mě roznesla na kopytech. Hlavní hrdinka mi byla moc sympatická a do nápadité postavy drsného Colea jsem se hned zamilovala po prvních řádcích. Příběh měl skvělý spád a žár, není divu, že jsem ho přečetla tak brzy a hned se s radostí pustila do druhého. Jak na mě zapůsobil první díl? A jak ten druhý? Recenze již vyšla a je zapsaná v seznamu spoluprací.




Bambalanda a Štruntalanta - Jiří Šandera


Recenzní výtisk dorazil 12. 02. 2018
Spisovatel Jiří Šandera píše pro dětí už od roku 2003 a musím uznat, že má opravdu krásné a kouzelné pohádky. Dokáže se do dětského světa vžít a naladit se na tu správnou vlnu, se kterou sepíše velmi uvěřitelný a pestrý příběh. Není divu, že dětem se jeho knížky líbí a já jako matka oceňuji jejich nenásilnost, hodnoty a kouzla, kterými děti opřádá. Více v recenzi!




Nejdelší den Adama T. - Patrick Ness


Recenzní výtisk dorazil 20. 02. 2018
Patrick Ness patří mezi mé oblíbené autory, jelikož píše opravdu neobvyklé a hodnotné knihy. Zbožňuji, když mohu objevovat jejich pointu, a polemizovat nad nimi. Prozatím je mým nejoblíbenějším titulem My ostatní tu prostě žijem, ale už mám v zásobě i trilogii Chaos (nakladatelství Jota), kterou bych si ráda přečetla. Nejdelší den Adama T. pro mě bylo skvělé překvápko. Stále jsem si nebyla jistá, jak ztvárnil pouhý jeden den, který byl natolik podstatný nejen pro života Adama, ale i... a teď už to vím! Více v recenzi!




Cizinec - U. Poznanski, A. Strobel



Recenzní výtisk dorazil 21. 02. 2018
Výborná anotace, díky které jsem na knihu byla neskutečně natěšená. Možná jsem od ní očekávala mnohem víc, než bych měla, ale vůbec mě nezklamala. Dva úhly pohledů se naprosto lišily především proto, že je opravdu psali dva autoři - vykreslilo to báječnou atmosféru. Romantika a láska nebyla přespříliš a hlavně zajímavá zápletka... No, rozhodně si více přečtěte v recenzi, ale věřím, že vás titul nezklame.



Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr - Krystal Sutherland


Recenzní výtisk dorazil 21. 02. 2018
Krystal Sutherland znáte díky románu Láska v prachu hvězd, který pro Euromedia recenzovala spolučtenářka Wish. Já jsem od této autorky prozatím nic nečetla, takže mě čeká premiéra. Zaujal mě předlouhý název, protože to u knih není zrovna běžné a námět. Co si pod tím šílenstvím, které vládne rodině hlavní hrdiny mám představit? A co ten neobvyklý kluk? Nejspíš mě čeká young adult, které má náboj a zajímavou hlavní myšlenku. Jak na mě tedy kniha zapůsobila?



Jako můry za světlem - Viktorie Veselá 


Recenzní výtisk dorazil 22. 02. 2018
Česká autorka Viktorie Veselá se moc nevytáhla, jak hlásá hodnocení a dokonce i komentáře na databázích knih. I přestože je ilustrace na obálce lákavá, tak bohužel nevyzdvihne obsah, nad kterým náročný čtenář zapláče. Autorka si totiž na svém debutu nedala moc záležet a vše sepsala velmi povrchně. I přesto pro někoho titul může mít své klady. Chcete si o tomto průměrném díle přečíst více? Šup k recenzi!


Podpora českých autorů

Jaké recenzní výtisky mi dorazily v rámci projektu Podpora českých autorů? Prakticky pouze jeden, protože mám hektické období, tak není tolik času na čtení. Mimo administrativních prací na projektu a Světě Mezi Řádky mě čeká mnohem víc povinností a radostí, takže četba ustupuje do pozadí, ale nikdy nezmizí zcela. :o)


Jas kvasaru - Aleš Pitzmos


Recenzní výtisk dorazil 21. 02. 2018
Třetí díl série Vesmírná asociace vyšel stejně jako předchozí dva díly u nakladatelství Brokilon, které se zabývá žánrem sci-fi a fantasy. Na projektu už jsem pro vás recenzovala od Aleše Pitzmose Světlo pulsaru i Záře supernovy. Oba romány byly působivé, obsahovaly zajímavé zvraty, i když autor si potrpí na drama a občas tlačí na pilu. Spisovatel mi titul dokonce i podepsal a poslal mi k němu placku s mottem trilogie: My jsme Vesmírná asociace. Jsem nadšená! :o) Jaký asi bude třetí, nejspíš závěrečný díl? Více v recenzi, která vyjde na projektu! 

Zaujala vás některá kniha?
Přispěla jsem vám zajímavým knižním tipem?

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.