Recenze: MUŽ MÝCH SNŮ (Penelope Ward)

Jiskrná až lehce dojímavá romantika


Za recenzní výtisk děkuji
nakladatelství Baronet
Chci zakoupit tento titul!


Americká spisovatelka romantických knih pro ženy nás již mnohokrát překvapila příjemným čtením a tématy, které jsou sice spíše běžnější, ale ona z nich dokáže udělat opravdu čtivý kousek. Nejinak tomu je i u nejnovějšího románu Muž mých snů. Ten se týká námětu láska k nejlepšímu kamarádovi vlastního bratra a zakázaná láska. 

Já už jsem vám měla možnost díky nakladatelství Baronet představit tyto autorčiny knihy: 

Vyprávění je čtivé, má příjemnou atmosféru. V ich-formě máte možnost nahlížet na život obou hrdinů. Kapitoly ze dvou úhlů pohledu se vhodně střídají, jak už jste u Penelope Ward zvyklí. Šikovné je, že se spisovatelce daří vytvořit romantiku s jistou jemnou dojemností, aniž by šlo o nějaké řešení závažných či srdceryvných témat. 

Farrah, Jace a její bratr Nathan žijí společně pod jednou střechou. Zatímco Jace pracoval kdysi pro firmu jejího otce a byl s jejími rodiči jedna ruka, tak byl také přítomen při jejich skonu. Autorka rozprostřela závažné téma, které však více není rozvinuté, není ani potřeba, jelikož ústředním motivem je zakázaná láska a láska k nejlepšímu příteli vlastního bratra

Titul začíná prologem, ve kterém po dlouhých tři a půl letech Farrah v práci narazí na Jace. Nečekané setkání v  ní vyvolá silné emoce... 

A tak se spisovatelka rozhodla rozdělit knihu na dvě části. V první části, která zachází do minulosti a ukazuje příběh o tři a půl roku dříve.

Nathan i Jace jsou nejlepší přátelé, i když se rozloučili s přestávkami na dlouhých devět let, kdy Jace jezdil víceméně jen na léto, pouto jim zůstalo. Mezi tím čtrnáctiletá Farrah po boku Nathana dospěla, když se k nim Jace opět přistěhoval. A to, jak do něj byla kdysi zakoukaná, se ještě prohloubilo. Jace odmítá přestat si hrát na jejího ochránce a pořád se kolem ní motá. Je to kvůli přátelství s jejím bratrem, které má s jejím bratrem? Nebo že by ji snad viděl jako svou mladší sestřičku? Nechce se překvapit, ale určitě tušíte, jak to všechno dopadne. Ano, čeká vás pořádná dávka romantiky! 

Když už tedy máte za sebou pořádně jiskřivou část, kdy tři mladí lidé společně hospodařili v jednom domě a přitom mezi dvěma z nich vládla silná vášeň, emoce i pochopení, nastává čas vrátit se do přítomnosti... 

Díky rozdělení na dvě části, tedy dva romantické příběhy, vám kniha nabízí dvakrát víc než běžná romance. Je to sice účelovější, což ne každého oslní, ale obě části jsou působivé. 

Zatímco v prvním byla Farrah opravdu zamilovaná a důvěřovala Jaceovi, v té druhé části už je opatrnější a všechno má zcela jiný nádech. Děj se vrací přímo do japonské restaurace, odkud Farrah pod tíhou vzpomínek a emocí vyběhla. Jenže Jace ji nenechal utéct... Co se stalo, že se tihle dva rozdělili, i když mezi nimi byly silné emoce? 

Druhá polovina románu je neméně vzrušující a celá romance má skutečně dvojitou jiskru a nepostrádá chemii. Můžete se v celém románu těšit na dojemnější romantiku, vzrušující intimní scény i silné emoce. Stejně dojemný je i závěr, věřím, že citlivé a romantické čtenářky si knížku opravdu užijí. 

Jestli jste si oblíbily romány Penelope Ward, líbí se vám její styl psaní a uchopení zajímavých témat, pak si určitě nesmíte nechat tento příběh ujít. 

Co na titul říká Chensie? Já už jsme podobné téma četla několikrát a mě tedy autorka bohužel nepřekvapila. Ničím pro mě námět neozvláštnila. I když to bylo příjemné a čtivé čtení, možná na mě bylo té romantiky až moc. Zajímavé charaktery jsou zábavné, Jace je rozhodně hrdina, o kterém stojí za to si přečíst, ale jestli toho máte už načteno hodně, nemusí pro vás být tento příběh top, jako pro jiné. 


Anotace: 

Od jedné z nejlépe prodávaných autorek New York Times Penelope Ward přichází nový samostatný příběh o zakázané lásce a druhé šanci…

Je přirozené, že chcete někoho, koho nemůžete mít. A kam až moje paměť sahá, já tajně chtěla Jace, nejlepšího kamaráda mého bratra.

Byl o šest let starší a vždycky se ke mně choval jako k sestře, kterou neměl.

Uběhlo deset let.

Všem nám bylo něco přes dvacet. Jace se nastěhoval ke mně a mému bratrovi, abychom vše po smrti našich rodičů finančně utáhli.

Byli jsme jen my tři – taková zvláštní rodinná dynamika.

Když Jace žil pod naší střechou, byl stejně ochranitelský a panovačný jako vždycky.

Ale rozhodně už se na mě nedíval jako na svou sestru, což věci zkomplikovalo.

Byla jsem neustále pod tlakem a plná úzkosti.

A on nevěděl, co dělat.

Nejprve to byly jenom letmé náznaky. Když jsme si třeba pouštěli filmy, jen mimochodem jsem si opřela nohu o tu jeho, on se však neodtáhl.

Stejně jsem ale předpokládala, že by… tohle neudělal.

Nathan by nás zabil.

Sice jsme to věděli, ale ani to nestačilo, aby nás to zastavilo.

Nakonec se naše doutnající touha rozhořela.

Nebyla to ale jen fyzická přitažlivost, vybudovali jsme si silné napojení.

Přece nás nechytí, že ne?

Znělo to jednoduše.

Jenže nebylo.

Tohle je příběh o zakázané lásce, porušení důvěry a nečekané druhé šanci. 


Nakladatelství: Baronet 

Rok vydání: 2022

Žánr: romantika, červená knihovna

Počet stran: 319

Vazba: pevná s přebalem 

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.