Recenzní výtisk 2018 - Červen

Měsíc před prázdninami a já byla opět v objetí různých hlavních postav a jejich knižních světů. Nevěděla jsem, který titul číst dříve. Nejednalo se jen o horké novinky, ale v případě projektu i starší knihy. Konečně přicházím s knižními tipy za Červen! :)





Polámaná loutka - Amy Jones


Recenzní výtisk dorazil 11. 06. 2018
Druhý díl kontroverzní trilogie, která odhaluje příběh až na dřeň. První díl byl poměrně zmatený, ale žhavý jako samo peklo. Ten druhý byl ještě mnohem více tajemnější. Autorka mlžila, co mohla. Dodávala tolik prvků, až knihu poněkud překombinovala. Byla jsem spíše zklamaná a pořád doufám, že se v závěrečném dílu vše vysvětlí a autorka mi vyrazí dech - v dobrém. Jak jsem Polámanou loutku polámala já?


Železný dům - John Hart


Recenzní výtisk dorazil 13. 06. 2018
Železný dům mám vyhlídnutý už delší dobu. Nutno podotknout, že jsem v sobě musela nasbírat hodně odvahy, abych se do něj pustila. A už takřka od začátku mi padla čelist, jak precizní příběh se přede mnou odehrál... Titul se mi natolik líbil, že si ho pořídím i v tištěné podobě. Proč? Více v recenzi! 



Slunečnice - Sarah Winman


Recenzní výtisk dorazil 14. 06. 2018
K románu jsem se dostala díky nabídce Cosmopolis na novou spolupráci. Byla jsem hodně překvapená. Jinak by mi nejspíš tento zajímavý titul unikl, ale naštěstí ne... Nápaditá anotace vypovídá o emotivním příběhu. Sama nevím, jak mě kniha překvapí a proto... Více vám povím v recenzi!

Normálně jiní - Tammy Robinson


Recenzní výtisk dorazil 25. 06. 2018
Přiznám se, že jsem měla docela obavu, když titul přirovnávali k Hvězdy nám nepřály a Než jsem tě poznala. První zmíněný román jsem nečetla - a číst nebudu. Druhý jsem obrečela a dlouho se z něj vzpamatovávala. Z toho důvodu jsem váhala, ale anotace byla lákavá a já toužím objevovat a poznávat. I tato kniha pro mě byla premiérou děl Tammy Robinsonové a četla se ze začátku naprosto úchvatně, pak ale nastal zlom... Proč? Protože recenze!



...jenom já jsem letadlo - Andrea Jolander


Recenzní výtisk dorazil 28. 06. 2018
Andrea Jolander je podle anotace známá německá psychoterapeutka s více než třicetiletou praxí a autorka řady úspěšných knih. Musím se zmínit, že bez informací na knize bych o tom neměla ani tušení, ale jelikož jsem si knihu pročítala už v edičním plánu, bylo mi jasné, že pokud se dílu věnuje profesionál, bude mít co nabídnout. Titul by měl být zábavným průvodcem, ale zároveň i odbornou publikací. Jste zvědaví? Více v recenzi!


Muž, který nemohl přestat - David Adam


Recenzní výtisk dorazil 28. 06. 2018
Podtitul zní Život s obsedantně kompulzivní poruchou. Bude to poměrně těžké a psychedelické čtení, ze kterého mám radost i obavu. Výzva, která mě neskutečně láká. U nakladatelství Portál se mi takových výzev dostává opravdu hodně a je vždycky radost se s nimi poprat. A ačkoliv mi nechají šrámy na srdci, vracím se k nim vždy nadšená. Bude to i tento případ?


Něco skutečného - Erin Watt


Recenzní výtisk dorazil 28. 06. 2018
Na tuto romanci jsem se moc těšila. Elle Kennedy píše příjemné a vášnivé oddechovky, tentokrát však zahrála na jemnější strunu a ponechala hokejovou i Royalovskou agresivitu stranou. Moc jsem si tuhle krásku užila. Překvapila mě čtivostí a odlehčeným dějem, který při relaxu na lehátku za slunečného dne skvěle odsýpal. Proč si mě Něco skutečného získalo? 

S naprostou jistotou - Adam Mitzner



Recenzní výtisk dorazil 28. 06. 2018
Jedná se o první titul, který od tohoto autora v ČR vyšel. S naprostou jistotou není debut, Adam Mitzner má na kontě již kolem pěti knih. Jak se mu povedlo zaskórovat s thrillerem pro ženy v České republice? Více v recenzi!

Ty letní noci - Mandy Baggot


Recenzní výtisk dorazil 28. 06. 2018
Dovolenková oddechovka, odehrávající se v Řecku, mě nadchla obálkou. Ta přímo vybízí k lenošení na pláži. Anotace pojednává o romanci, ale jak si mě získá obsah? Byla jsem trochu nejistá. Moje premiéra, co se týče titulu Mandy Baggot. Knihy britské spisovatelky vydává v ČR Baronet a na konci roku nás čeká další romance, tentokrát s názvem Vánoční polibek v Notting Hillu. Musím uznat, že jsem byla hodně hodně příjemně překvapená a román se mi fakt zalíbil. Proč se mi líbil?


Podpora českých autorů

Projekt Podpora českých autorů ke Světu Mezi Řádky neodmyslitelně patří. A my v něm samozřejmě pokračujeme a čteme. Právě probíhá výzva Hledáme recenzentky a recenzenty. Pokud s námi chceš číst i ty, zkus své šanci v projektu. Mimo recenzí, článků a ukázek si můžete i zasoutěžit o české knihy!

Tilda a její příběh - Jana Bělíková


Recenzní výtisk dorazil 05. 06. 2018
Fantasy román vyšel u nakladatelství Skleněný můstek a má opravdu lákavou anotaci. Sama jsem byla zvědavá, jestli si mě autorka získá. U e-shopu Pamlknihy je možnost přečíst si úryvek z knihy. Určitě se na něj podívejte, jestli vás anotace zaujme. Nakloním vás k přečtení i recenzí, která vychází na projektu Podpora českých autorů?



Zrzavá operace - Ladislav Klimeš


Recenzní výtisk dorazil 11. 06. 2018
Potřetí nás autor Ladislav Klimeš vítá v post-apo světě, kde není nouze o akci a vojenskou zábavu. Jedná se o autorův třetí román trilogie Příliš divoká zem, která běžně vychází v elektronické podobě, ale autor prodává také tištěné kousky. Ani tentokrát na mě nezapomněl a dopřál mi zábavný akční zážitek v tištěné formě. Jsem mu za to moc ráda, protože se mi jeho oddechová tvorba líbí a věřím, že nejednoho čtenáře dokáže potěšit. Užila jsem si i dobrodružství Zrzavé operace?

Hříšníci - Marie M. Gregorová


Recenzní výtisk dorazil 13. 06. 2018
Velmi dobře hodnocený debut skrývá dvě emocionální novely o lásce. Příběhy se netýkají českého prostředí a možná proto budou některým čtenářům více imponovat. Podstatným však je ztvárnění, které se podle komentářů autorce povedlo. Jaký názor mám na novely?



Tajemství temné noci - Lucie Tomková


Recenzní výtisk dorazil 14. 06. 2018
Podle anotace předpokládám, že se bude jednat o erotický román. Uvidíme, jsem docela zvědavá. Lucie Tomková je začínající autorka, která svou prvotinu vydala letošní rok. U nakladatelství Klika jsem si zvykla, že každý titul má určitou úroveň a zatím jsem neměla problém si knihy užít, ačkoliv se někdy jedná o průměr, ještě jsem neměla pocit, že bych četla něco, co by si zasloužilo dvě a méně hvězdiček. Jak se mi tedy zamlouvalo Tajemství temné noci? Recenze tento měsíc vyjde na projektu Podpora českých autorů.


Bunny - Lydia Strong


Recenzní výtisk dorazil 20. 06. 2018
Spisovatelka Lydia Strong je známá svým kontroverzním debutem Na krev, který pojednává o mladíkovi, jenž se živí jako prostitut. Titul jsem četla a pokud by mu bylo věnováno více korektorské práce, zapracovalo se i na gramatice, myslím, že by se jednalo o zajímavý počin. Autorka se odhodlala jít proti proudu a píše LGBT až na dřeň. Nevyhýbá se erotických i jinak kontroverzním tématům, ale přesto se drží hranice, kterou nepřekračuje. I tentokrát sepsala román o lásce dvou mužů. Anotace je lákavá, ale opravdu záleží na tom, jak téma zpracovala. O kolik se od prvního díla zlepšila a jakým způsobem své čtenáře zaujme tentokrát... Já se začítala s chutí, neboť se jedná o můj oblíbený žánr, ale i přesto jsem byla trochu skeptická. Tentokrát mě autorka velmi příjemně překvapila! Více v recenzi! 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.