Recenzní výtisky - prosincový knižní rej!

Prosinec patří mezi měsíce, které jsou plné shonu a vánočního šílenství - tedy pokud se tomu poddáte. Pro mě znamenal klid, vánoční pohodu, pečení cukroví a těšení se na Vánoce s mou rodinou. Mezitím byl však dostatek času na čtení, protože zatímco někteří v tuhle dobu přestávají číst, já nepřestanu nikdy! Neměla jsem tedy problém přečíst si všechny recenzní výtisky ještě dřív, než jsem čekala. Hodně knižních příběhů jsem si užila a těšila jsem se na každý z nich.

Neukážu vám jen recenzní výtisky, které mi dorazily do Světa Mezi Řádky, ale také ty, které mě potěšily v rámci projektu Podpora českých autorů! Pokud mezi nimi naleznete třeba nějaký #KnizniTip, tak rozhodně budu ráda! :o)




Drž mě pevně - David Levithan


Recenzní výtisk dorazil 04. 12. 2017
Proč jsem si u Euromedia vybrala tuto knihu? Drž mě pevně je volné pokračování young adult LGBT románu Will Grayson, Will Grayson, který sepsal David Levithan a John Green. Společnost Euromedia prostřednictvím nakladatelství Yoli vydala i příběh Drobka Coopera. Nejdřív jsem netušila, čím bude tato kniha tak jedinečná. Teď už to vím. Anotace vás nepřipraví na ten ohňostroj, který v ní třímá. Drobek Cooper je živel a s tímto varováním se do knihy také pouštějte! Více vám zazpívám a zatančím v recenzi!



Agresivní dítě - Anton Hergenhan


Recenzní výtisk dorazil 05. 12. 2017
Proč jsem si vybrala tuto publikaci? Nakladatelství Portál má vytříbené knihy plné vědomostí od psychologie až po výchovu dětí. Neskutečně si je užívám, když je mohu číst. Je radost je recenzovat a ze stejného důvodu jsem také sáhla po titulu Agresivní dítě. Zaujal mě svou anotací a já neodolala zvědavosti. Neměla jsem žádnou obavu si o tento recenzní výtisk říct, protože tyto knihy mě u Portálu vždy okouzlí kvalitou. Není tedy divu, že na mě dílo zapůsobilo zrovna takto...

Ella ve škole - Timo Parvela


Recenzní výtisk dorazil 05. 12. 2017
Tato kniha mi vlastně byla nabínutá, aniž bych si ji přímo vyhlídla. Jsem moc ráda, že jsem přijala, je to fantastický dětský titul, který potěší děti a dokonce i dospělé! Přečetli jsme ji se synem téměř jedním dechem, zaujaly nás krásné černobílé kresby. No, zkrátka jsme si dobrodružství s Ellou opravdu užili! Jak moc? To si přečtěte v recenzi! Nakladatelství Portál dokonce našim čtenářům věnovalo pět výtisků pod stromeček, moc děkujeme a gratulujeme výhercům! :)



Blízko obzoru - Jessica Koch


Recenzní výtisk dorazil 05. 12. 2017
Báječná anotace a nádherná knižní obálka. Nedalo se prostě odolat. A hned jakmile dorazila, jsem se na ni lačně vrhla. Byla jsem hodně, opravdu hodně překvapená, jak skvěle na mě kniha zapůsobila. Wish byla trochu skeptická, protože anotace podle ní zní spíše obyčejně a téma už bylo zpracované mnohokrát, ale takhle působivě rozhodně ještě ne! Blízko obzoru totiž není žádná povrchní romance, autorka jde do hloubky, zabývá se kontroverzními tématy, do příběhu vkládá psychologii... Ódy jsem pěla i v recenzi! Prosím, dámy, přečtěte si o knize, kterou doporučuji.



Napravená - Lucie Sasková

Zeedee, Motto, Albatrosmedia


Recenzní výtisk dorazil 5. 12. 2017
Volné pokračování knihy Zlatokopka se mi zalíbilo svým tématem. Romantika s tajemnou zápletkou je přesně to, co v těchto vánočních dnech potřebuju. Žádný shon, jen čistý zájem o příběh, který odvede mou pozornost. Slovenská autorka Lucie Sasková se svým druhým titulem Zlatokopka u čtenářek opravdu uspěla, román se totiž stal bestsellerem. Jak na tom je právě Napravená? Bylo mi potěšením to pro vás zjistit! Přečtěte si recenzi, která vyšla na serveru Zeedee.



Vyvolená - J. R. Ward


Recenzní výtisk dorazil 12. 12. 2017
Vymodlený 15. díl série Bratrstvo černé dýky! Celých 520 stran jsem přečetla do dvou dnů, protože nebylo možné se odtrhnout a upřímně, kdo by z Caldwallu taky chtěl, že jo? Když je to tam samý prevít, který vám kryje záda a atmosféra je tak skutečná, až máte pocit, že se to skutečně děje. Recenze pro všechny fanoušky BCD, protože pokud nemáte přečtené předchozí tituly, Vyvolená vám nic neřekne.



Podívej! Příroda - Tomasz Samojlik


Recenzní výtisk dorazil 12. 12. 2017
Nová spolupráce s nakladatelstvím Bookmedia mi přinesla opravdu obrovitánskou dětskou knihu o přírodě, kterou autor v knize velmi krásně ztvárnil. Se synem jsme se na ni hned vrhli a musím uznat, že čtení bavilo nejen Mikeyho, ale i mě. Čekala na nás totiž spousta zajímavostí a na vás čeká recenze. ,o)



Ty vyber, kdo přežije - Stephan R. Meier


Recenzní výtisk dorazil 14. 12. 2017
Thriller mě zaujal a tak jsem zkusila štěstí ve výběrovém řízení, které se mi podařilo vyhrát! Kniha vypadá skvěle a anotace je úžasná. Počítám, že to bude dramatický román k zamyšlení. Už anotace k tomu vybízí. Takové knihy jsou nejlepší... Více nalákám v recenzi!



Mafiosa - Catherine Doyle


Recenzní výtisk dorazil 18. 12. 2017
Závěrečný díl mafiánské trilogie Krev za krev! Díl po díle se pro mě pokračování vylepšovalo a byla jsem opravdu napjatá, jak to všechno dopadne. Hlavní hrdinka mi sice přímo nesedla, ale to mi skvělý zážitek nezkazilo. Na Mafiosu se celá třesu, protože vím, že půjde o napínavé drama ve stylu young adult. Kdo taky neodolal? Recenze vám poví víc!



Stephen King: Čtyřicet let hrůzy - Život a dílo krále hororu - G. Beahm


Recenzní výtisk dorazil 18. 12. 20017
Tomu říkám kniha. Obrovská a nádherná bichle, které jsem se trochu bála. Stephen King je opravdu neuvěřitelná osobnost plná vlastních tajemství. S Wish jsme toho o ní hodně pročítali a vždy nás zarazilo něco, co se autora týkalo. Z těch zajímavostí až přechází mráz stejně jako z jeho dokonalých děsuplných knih. Ne nadarmo se mu říká král hororu. Je mi ctí, že právě já se budu moci ponořit do jeho života a proplížit se tím vším, co nabízí... Možná už nebudu nikdy stejná. Chcete změnit i vy? Přichystala jsem si pro vás recenzi.




Poslední mstitel - Kevin Latz

Zeedee, Computer Press, AlbatrosMedia

Recenzní výtisk dorazil 19. 12. 2017
Proč jsem si vybrala tento recenzní výtisk? Mám v oblibě military žánr a krom toho... Autor Kevin Latz byl v SEAL s Chrisem Kylem, Americkým Sniperem, kterého jsem měla možnost pro Zeedee rovněž recenzovat. Chrisův příběh byl velmi silný, těším se na ten Kevinův. Jak na mě tedy titul zapůsobil? Přečtěte si recenzi na Zeedee!





Ďábel na jaře - Lisa Kleypas


Recenzní výtisk dorazil 21. 12. 2017
Třetí, ale nikoliv poslední díl, série Ravenelovi od precizní autorky Lisy Kleypas. Předchozí dva romány byly úžasné. Historická kvalitní linie spolu s romantickou zápletkou a vášnivou láskou si mě získala a věřím, že vás taky. Z toho důvodu jsem měla zájem o pokračování. Chtěla jsem vědět, jestli je autorka tak úžasná, že znovu z obyčejného tématu vykouzlí nádherný literární zážitek. Jak to nakonec dopadlo? Recenze čeká!



Jízda - Guy Adams

Slovart, #Booklab

Recenzní výtisk dorazil 22. 12. 2017
Kniha dle seriálu Class, který je vlastně spin-off Doctora Who, na námět známého spisovatele Patricka Nesse. Tento autor je můj oblíbený a už z toho důvodu jsem po díle sáhla. Netušila jsem, co očekávat. Věděla jsem, že půjde o sci-fi. Doktor Who si mě také pár sériemi získal, ale to, co mi Guy Adams předvedl... to tedy byla opravdu jízda! Doporučuji přečíst si recenzi, rozhodně vás naladí!


Co nového na projektu Popora českých autorů? 


Novinek se dočkáte na FB Podporujeme české autory nebo na našem serveru. Také můžete sami přidávat články, recenze či knižní tipy českých knih ve skupině Čteme české knihy. A v neposlední řadě se tituly objevují také na našem Instagramu Svět Mezi Řádky. Recenze knih na projektu vycházejí spíše později s ohledem na plný publikační plán, ale vždy do šesti týdnů od dodání knihy. Nemusíte mít obavu, že by vám tedy nějaký knižní tip unikl, pokud nás sledujete. 


Jsi divný - Oliver Heyn


Recenzní výtisk dorazil 04. 12. 2017
Nenechte se zmást pseudonymem, kontroverzní román sepsal český autor, který si tím získal hodně pozornosti. Jsi divný totiž není obyčejný příběh, je podle skutečnosti a vypovídá o životě jednovaječných bratrů... Podle všeho se autor neobával ztvárnit drsné téma incestu. Jak na mě kniha zapůsobila?


Vodácké duše - skupina autorů


Recenzní výtisk dorazil 04. 12. 2017
Již čtvrté pokračování sbírky vodáckých povídek. První titul ze série Kennyho Volej s názvem Drž hubu a pádluj jsem nerecenzovala, ale další pokračování ano. Přečíst si tedy na projektu Podpora českých autorů můžete recenze knih Trosečníci řek a Říční polobozi. Nyní k nim přibude také recenze sbírky Vodácké duše! 


České záhady: Naše akta X - Štěpánka Saadouni




Recenzní výtisk dorazil 11. 12. 2017
Nepatřím přímo mezi vášnivé záhadology, ale tohle téma mě hodně zajímá. Vždy byl mou modlou Viktor Farkas, který v Nevysvětlitelných záhadách bravurně pojal různorodé náměty a zabrousil i do kryptozoologie. Novinářka Štěpánka Saadouni mi zobrazila nejroztodivnější záhady tuzemska a zprostředkovala mi skvělý zážitek. Více v recenzi!




Motol - Miloš Cajthaml

Beletris

Recenzní výtisk dorazil 19. 12. 2017
Miloš Cajthaml se prezentuje jako autor řad filmových a televiziních scénářů. Pracoval jako dramaturg ve skupině filmů pro děti a mládež ve Filmové studiu Barrandov. Podle jeho povídky Jak se kreslí nula, která vyšla v roce 1990, byl natočen film Horká kaše. Jeho debutem z roku 1984 byl román s názvem Pronikavé soudy mladého muže a tento rok vydal novinku u nakladatelství Beletris - Motol, se kterou náš projekt Podpora českých autorů oslovil. S ohledem na autorovu minulost a zajímavý námět jsem recenzní výtisk přijala. Jak na mě dílo zapůsobilo? Recenze bohužel nevyjde na projektu, protože autor odmítl konstruktivní kritiku. Více se k románu vyjadřovat nebudu, stačí se podívat na názory čtenářů.



Univerzální katalog zoufalců - Přemysl Krejčík

nakladatelství Pavel Mervart

Recenzní výtisk dorazil 29. 12. 2017
Pro nakladatelství Epocha jsem kdysi recenzovala titul Kybersex, který si mě hodně získal. Nečekala jsem, že se k dílům Přemysla Krejčíka dostanu tak brzy znovu, protože náš projekt oslovil a měl zájem o zrecenzování svých děl. Nakonec mi namísto jednoho recenzního výtisku přibalil další tři tituly, které vám mileráda představím. Tři ze čtyř budou přímo recenzováni na našem projektu a to již brzy. :) Přemysl Krejčík je velmi talentovaný spisovatel, nad jehož tituly musíte přemýšlet. Mají podmanivou myšlenku a obvykle originální námět. Rozhodně se těšte na recenze, věřím, že vás postrčí ke koupi skvělých titulů.

Šest nevinných: Román na šest nádechů - Autoři: Přemysl Krejčík, Jiří W. Procházka, Josef Pecinovský, David Zábranský, Lukáš Vavrečka a Jan Sviták

nakladatelství Pavel Mervart

Recenzní výtisk dorazil 29. 12. 2017
Neobvyklá detektivka především díky tomu, že jej po krátkou dobu psalo šest známých autorů a vy jste měli možnost celý proces online pozorovat. Námět není zrovna originální, půjde o klasickou detektivku, ale ten způsob vzniku celého románu je opravdu úžasný. Ovšem jak se to odrazí na knize? Jelikož tohle není můj žánr, reálným detektivkám se vyhýbám a po přečtení části jsem si byla jistá, že bych ji objektivně nezhodnotila, předala jsem ji na projektu naší recenzentce, která je naopak ve čtení a recenzování takových knih zběhlá. Tudíž si od ní na projektu Podpora českých autorů určitě přečtěte recenzi! 

Asfaltovej plameňák - Přemysl Krejčík

Vedrusa

Recenzní výtisk dorazil 29. 12. 2017
Již druhá básnická sbírka Přemysla Krejčíka. Název je podivný, ale má to důvod. Anotace sděluje, že... Sbírka Asfaltovej plameňák reflektuje město, ironizuje trendy a tematizuje pocit bezčasí, přesto si leckdy ponechává intimně lyrické ladění. Autor po mně žádal především recenzi této básnické sbírky, díky mé oblibě emocí mě však zaujala více darovaná knížečka Křehké Nepřenášet a tak mimo jiné přináším v recenzi také report o ní.

Křehké Nepřenášet


Dostala jsem publikaci jako bonus navíc. Je to také poetická sbírka, která vyšla v roce 2015 u nakladatelství Pavel Mervalt. Tuto knížečku recenzovat nebudu, jelikož je darem od autora, ale... Více popsáno výše.

Kterou knihu byste si chtěli přečíst? 

Nebo naopak už jste četli a jaký na ni máte názor?


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.