Knižní výzva 2017: Trasa knihomilských anarchistů (70 knih)

Knižní výzva 2017, kterou jsme vymyslely ve Světě mezi řádky, je podle vás originální a kreativní a přesně o to jsme se snažily. Máme radost, že se vám líbí a že jste se rozhodli plnit ji s námi! Ale co bychom to byly za recenzentky a čtenářky, kdybychom se s vámi do divokého závodu nepustily s vámi! :o) 

>> Článek Chensie a Wish plní Meziřádkovou výzvu obsahuje nejen splněné úkoly, ale především seznam knih spolu s odkazy recenzí!
>> Co se děje na projektu Podpora českých autorů? Probíhá Mega soutěž Vánoční hnutí, ve které si můžete zasoutěžit o 101 českých titulů, které vám pod stromeček darovali autoři, autorky a nakladatelství!




1. Snížkova dobrodružství - Michaela Burdová

Snížkova dobrodružství je pohádková novela, jež uzavírá trilogii Poselství jednorožců (Strážci dobra, Zrádné hory Dragor a Záchrana Lilandgarie). Čtenář má tak možnost nechat se na předchozí díly naladit natolik, že si je poklidně může přečíst. 

2. Plán - Elle Kennedy

Po otevření knihy se ocitáme v příběhu, který již autorka sepsala ve třetím díle. Ovšem tentokrát ho vnímáme z pohledu Tuckera a Sabriny, kteří si k sobě hledají cestu. Narazí na sebe v baru, kde ji zahlédne i Di Laurentis - ten však není ze Sabriny nadšený. Proč mají mezi sebou rozepře a nesnáší se? Třetí díl to do puntíku vysvětlil. Pokud jste ho nečetli, zřejmě budete trochu tápat. Jak prozrazuje anotace, zápletka se týká neplánovaného těhotenství hlavní hrdinky, což je sice klišé, ale jelikož se to autorka snažila zajímavě a romanticky zpracovat, málokdo bude mít něco proti. :o)

3. Chladnokrevný ničema - Lisa Kleypas

Americká spisovatelka Lisa Kleypas má za sebou už spousty románů pro ženy. I v ČR této autorce vyšlo přes čtyřicet romantických děl, která jsou čtenářkami velmi dobře hodnocená. Neměla jsem tušení, jak moc na mě Chladnokrevný ničema zapůsobí. Upřímně, moc ráda si od Lisy Kleypas přečtu i nějakou jinou knihu, protože dokáže z obyčejného vytvořit neobvyklé...

4. Papírová princezna - Erin Watt

Erin Watt je autorka, která je v ČR poměrně neznámá. Nakladatelství Baronet vydalo teprve její první román, ale podle nadšených reakcí, už se nemůžete dočkat, až vydají i ty další. Já jsem byla díky tomu jásání poměrně  skeptická, ale při čtení jsem pochopila, že takhle dobré hodnocení si Papírová princezna opravdu zaslouží. 

5. Znamení jednorožce - Hana Marie Körnerová

Hana Marie Körnerová je česká autorka, která má na svém kontě již přes padesát knih. Psát tedy rozhodně umí a především se specializuje na historické romány, z nichž dokonce i jeden byl zfilmován. Dílo Andělská tvář zrežíroval Zdeněk Troška a poskytl tak fanouškům této autorky neskutečný zážitek. 

6. Paní půlnoci - Cassandra Clare

Hlavní hrdinka Emma je lovkyně stínů. Její rodiče byli zavražděni a na těla jim vykreslil někdo prazvláštní runy... stejné značky, jenž měla mrtvola, na kterou Emma náhodou narazila. Všechno se začíná od prologu, kdy si promluvila s Rookem, znalcem všech tajemství a drbů, velmi rychle zamotávat. Možná, že díky vší té fantazii, lovcům stínů i jejich zákonům budete trošinku zmatení. V případě, že jste četli předešlou sérii to pro vás bude snazší.

7. Návrat na Moonlight Plains - Barbara Hannay

Román Návrat na Moonlight Plains je pokračováním romantických příběhů rodiny Fairburneových, které v ČR podle všeho nevyšly, ovšem linie týkající se Kitty je zcela nový směr, kterým se autorka vydala a rozhodně se jí to povedlo. Jelikož kniha se dá  bez problému číst jako samostatný titul, čtenáři si jej určitě užijí i bez předchozích dílů. Neobvyklé romantické dílo zaujme jako oddechová a okouzlující četba každou romantickou duši.

8. Pouštní včela - Veronika Matysová

Neskutečně povedený titul Veroniky Matysové je možné přečíst za dva dny i s odmlkami při polemizování nad trefně hozenými udičkami. Neočekávejte přímo thriller, spíše temnější dílo s akcí, hodnotnou myšlenkou a aktuálním tématem, které nejednomu čtenáři otevře oči. Romantická linka je spíše hnacím motorem pro sled událostí, který se stává čím dál surovějším... Troufnete si na tohle neobvyklé dílo, které vás dovede až za hranice běžného života?

9. Co jsme si neřekli - Rori Dunlop 

Netradiční román o lásce asi nebude to nejvhodnější čtení pro každého. Ačkoliv jde o debut anglického autora Rory Dunlop, potěší spíše náročnější čtenáře, kteří touží po kvalitní četbě na úrovni. Dost už bylo young a new adultek nebo thrillerů, je na čase vklouznout do příběhu Co jsme si neřekli a pozorovat, jak si spisovatel hraje na boha tím nejlepším způsobem a poukazuje život, jako mozaiku zisků a ztrát... Ke koupi v bazárku Světa mezi řádky za 120,- v top stavu.

10. Tíha vesmíru - Jennifer Niven 

Libby se chystá po prvé po několika letech zpátky do života mezi své vrstevníky. Střední škola ji nepřivítá zrovna s otevřenou náručí a stane se obětí šikany... Má za sebou traumatickou minulost, se kterou se snaží prát, aby neskončila zas uvězněná ve svém těle a domě. Oproti tomu Jack se připravuje na stresující dny tak, že se snaží působit jako člověk, kterého nikdy nic nerozhodí. Když je nutné, aby menším zlem zachránil situaci... obětuje se.


Jak plním úkoly v Meziřádkové knižní výzvě?


* Úkol: Napište na zeď Světa mezi řádky nejzajímavější název knihy, kterou jste za tento rok přečetli a nezapomeňte ji doplnit odkazem s bližšími informace. 

Připoutej se, nebo umře jednorožec! - Johannes Hayers, Felix Achterwinter


Naprosto atypická odborná kniha, která je nabušená pozitivismem, kreativitou a vtipem. Nejeden tip z této publikace už mi pomohl nenásilnou a v klidu vyřešit několik dětských dramat, o které se můj chlapeček pokoušel.  Jsme teprve na začátku, ještě bude potřeba hodně mého kouzelnického šarmu, trpělivosti a kreativity, ale teď už vím, že to s touto kreativní záchrannou příručkou pro rodiče zvládnu. :o)





* Úkol: Sdílejte úryvek (ať už vyfotografovaný nebo opsaný) na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte nás označit a dodat hashtagy.




* Úkol: Vytvořte koláž minimálně z pěti nejpodivnějších obálek, které se mezi těmi pětasedmdesáti knihami objevily. Jak, v čem, nebo z čeho koláž vytvoříte, záleží zase na vás.





Jak plníš výzvu ty? 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.