Knižní září 2017

Knižní shrnutí se ve Světě mezi řádky neustále mění. Nemyslím jen obsah ale i styl a vzhled, protože si zkrátka nemůžu najít to nejvhodnější. Článek, který by se mi dobře psal a byl svým způsobem vábivý, prostě není jednoduché vystihnout, takže znovu nastaly změny. Snad vás tím neodrazuji. 

Jaké články jsme si pro vás minulý měsíc připravily? Kolik recenzí jsme sepsaly a jak na nás dané knihy zapůsobily? Knižní inspirace se na vás valí opět ve velkém! Užijte si to stejně jako my a nezapomeňte na... 

>> Projekt Podpora českých autorů, který již druhým rokem mezi vás přináší informace o českých titulech. Nechválíme, objektivně hodnotíme knihy a snažíme se vám doporučit ty, které vám nejvíce přijdou vhod! Nezapomeňte, že mimo čtení recenzí, rozhovorů a ukázek si můžete zasoutěžit o české knihy! Právě probíhá soutěž o dva romány Katherine Luka! 

>> Roční soutěž: Meziřádková #Kniznivyzva2017 bude poslední den v roce 2017 končit a vy máte ještě spousty možností se zapojit. Není potřeba přečíst stovky knih. Není nutné vyplnit všechny úkoly. Je podstatné se účastnit a číst, co vás baví. Čtěte s námi a my vás za to odměníme knihou dle vašeho výběru!

>> Dosáhly jsme hranice 200 000 návštěv, což je opravdu neskutečné. Moc děkujeme, že do našeho Světa mezi řádky chodíte. Chtěly bychom to oslavit soutěží, takže nás sledujte, aby vám neunikla! :o) Soutěž bude pouze pro ty, kteří patří mezi čtenáře našeho serveru i na FB. Přihlásit se můžete v boxu na pravé straně. 



Zlomil jsem mu srdce a život mu obrátil naruby. Naštěstí pro mě, můžu udělat takové věci a nic necítit. Necítím vůbec nic. Ne, vlastně to není pravda. Cítím třeba zimu, hlad, nebo ten zvláštní pocit, když si obleču novou košili. Taky cítím třeba kamínky na cestě, jak mi křupou pod nohama. (Str. 19)



Britská autorka psychothrillerů cílených na ženy, o které by se už teď dalo říct, že je známá jednoslovnými a výstižnými názvy jednotlivých románů, se po Lži vrací k modelu rodinného života. Tentokrát se však zdá, že nebezpečí nečíhá vně, jako tomu bylo u Nehody, ale ukrývá se mezi těmi nejbližšími. A co je děsivější než poznání, že ve skutečnosti neznáte vlastní rodinu a přátele? Jak závažná jsou tajemství, která ostatní ukrývají?



Oficiální počet nevidomých a zrakově postižených se v Německu nezveřejňuje, ale podle jednoho seriózního výzkumu je nás něco přes  milion. Když se o tom zmíním kolegům nebo známým, následuje vždy překvapená reakce: „Vážně, tolik?“ (Str. 172)



Láska v prachu hvězd je debutem australské autorky Krystal Sutherland a jak názvem, tak i grafickou stránkou napovídá, že spadá do žánru young adult. Já osobně jsem si ji vybrala hlavně proto, že je psaná ich-formou z pohledu hlavního hrdiny nikoliv hrdinky, jak tomu často bývá. A navíc tajemstvími není obestřen on, ale dívka, která nastoupí do jeho ročníku.



„Všichni jsme jenom jedničky a nuly,“ prohodí Wade. „Jde jen o to poznat, kdo je jednička a kdo nula.“Reagan se do toho vloží: „Protože sedíme u tohohle stolu, řekla bych, že jsme všichni nuly.“ (Str. 81)



„A jak víš, že ty nejsi součástí knihy? Že zrovna někdo teď nečte tvůj příběh?“ (Str. 57)



Byl to hluboký hlas a poznala by ho kdykoli a kdekoli. Srdce jí na chvíli vynechalo, přesně tak, jak se jí to stávalo od doby, kdy jí bylo čtrnáct. Ten hlas totiž patřil Evanu Donovanovi, po němž skoro celý život toužila, stejně jako po něm toužily všechny holky, které znala. (Str. 28)



Možná některé čtenářky budou nevěřícně valit oči, ale mám prostě období, že čtu romantické knihy a zabrousila jsem dokonce i do dob před rokem 2000. Pravdou je, že tato kniha se dá počítat mezi ty kdysi zmiňované "harlequinky", ale upřímně, čím se liší od dnešních románů pro ženy? 



„Buď si vybereš lásku, nebo nenávist, protože tam, kde jedna žije, druhá umírá.“ (Str. 347)



Chensiino osobní hodnocení: 

Zpola temná kniha, která mi nejvíc sedla: Papírová labuť
Kniha, která mě zklamala: Mise
Kniha, kterou bych zkrátila aspoň o čtvrtinu: Nuly
Dobře hodnocené dílo, které mě nenadchlo: Láska bez pravidel
Překvapení měsíce: Láska mezi řádky
Nejhorší knižní obálka: Milenec v přestrojení



Články: 


Četli jste některou z těchto knih?
Jaké tituly jste za září přečetli? :o)

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.