Soutěž: Na Světě knihy s nakladatelstvím Slovart!

Svět knihy 2018 byl pro mě a Wish opět výzvou. Proplétat se davy, prohlížet a nakupovat knihy v horku mělo své plusy i mínusy, ale stálo to za to. Jak to bylo se Světem knihy 2017?

Moc děkujeme nakladatelství Slovart za vstupenky, které nám stejně jako minulý rok poskytlo. Děkujeme také za velmi pěkné dárky! Jako fanynka spisovatele Patricka Nesse jsem úplně u vytržení z té skvělé plátěné tašky! Schovávám si všechny "slovartašky". Nepoužívám je, prostě je mám na koukání podobně jako svou sbírku záložek.


S Wish jsme si jako dar u nakladatelství Slovart mohly vybrat knihu. Jaké dárečky jsme si tedy vybraly? 

Neodolala jsem a vzala si pro své chlapečky úžasnou, kreativní a velmi osobitou encyklopedii Velká kniha mořské havěti, která stejně jako její předchozí děj obsahuje fantastické ilustrace a zajímavé a podmětné informace.

Anotace:
Chceš vědět, proč krabi chodí jen do strany? Která ryba umí mrkat? Proč tučňáci polykají oblázky? V knize jsou ukryté nejen odpovědi na tyto i další otázky z podmořského světa, ale také patnáct sardinek a různí mořští tvorové. Tvým úkolem bude zahrát si na detektiva a všechny je najít. Seznámíš se při tom s nejrůznějšími hladkými, pichlavými, světélkujícími, malými i obrovskými obyvateli moří celého světa. Vezmi s sebou na výpravu do podivuhodného světa pod hladinou i rodiče – každý se zde dozví spoustu věcí, o nichž neměl ani tušení. A máš také Velkou knihu drobné havěti o broucích, žížalách a jiných potvůrkách? Na stránkách nakladatelství Slovart si knihu nejen můžete objednat, ale také se podívat na krásné ilustrace, které publikace obsahuje.

První díl Velká kniha drobné havěti byl skvělý, druhý už pročítáme a rozhodně jsme nadšení!

Dílo není jen pro nejmenší či větší malé čtenáře, ale i dospělý si v ní najde něco, co ho naplní energií. Já si u této knihy vždycky nesmírně odpočinu, i když nemám tyto potvůrky ráda. Mám dobrý pocit, že synka něčemu přiučím a samotné se mi ten výstižný svět víc než líbí. Takže bych řekla, že kniha nemá věkové omezení - budete z ní na větvi všichni. A to doslova, pokud se opravdu ponoříte mezi ten hmyz a necháte se zlákat, protože my občas zažijeme nevídané dobrodružství. Stačí jen mít představivost a přidat si k obrázkům třeba své vlastní příběhy. Více v recenzi...


Wish už kdysi recenzovala titul Chlapec na vrcholu hory - John Boyne, který ji svým námětem hodně uchvátil. Zpracování je podle ní pohádkové, ale právě díky tomu si kniha získává spousty čtenářů...

I když se to nemusí na první pohled zdát, John Boyne zpracoval celkem kontroverzní příběh, který určitě vyvolá odpovídající reakce. Myslím si, že by mohl být trnem v oku některým rodičům cílové skupiny čtenářů. Více v recenzi...


A nyní sáhla po stejném autorovi, ale tentokrát se zaměřila na emotivnější příběh s názvem Chlapec v pruhovaném pyžamu. Já obdivuju všechny, kteří mají sílu takové náměty číst, protože vím, že bych to nedokázala. John Boyne se opravdu nevyhýbá působivým a temným námětům, ačkoliv píše knihy pro děti.

Anotace: 
Brunovi se nechce opouštět starý dobrý pokojíček, školu a kamarády v Berlíně a stěhovat se do nového, osamělého a ponurého domu v tajemném místě jménem Aušic. Jenomže Fíra, nadřízený Brunova tatínka, tak rozhodl a devítileté děti do podobných záležitostí nemají co mluvit. S kým si tady ale Bruno bude hrát? Z okna vidí jen vysoký plot a za ním občas podivné lidi, kteří všichni nosí pyžamo – i přes den! A pak se jednoho dne seznámí se stejně velkým Šmuelem…

John Boyne je jeden z nejznámějších a nejoceňovanějších irských spisovatelů exceluje jako autor knih pro děti i dospělé. Nejvíce ho proslavil dojemný válečný příběh Chlapec v pruhovaném pyžamu, který se stal celosvětovým bestsellerem a dočkal se i filmového zpracování. Knihy Johna Boynea již byly přeloženy do 45 jazyků.


Nakladatelství Slovart bylo první nakladatelství, se kterým jsme začaly spolupracovat. Oslovilo nás s nabídkou spolupráce a my souhlasily. Tak nějak tedy cítíme, že jsme jako recenzentky součástí a máme ohromnou radost, že jsme se mohly na Světě knihy znovu vidět.

Rekapitulace...
  • Young adultka Artyčoková srdíčka - Sita Brahmachari a její pokračování Jasmínové nebe nejspíš není nutné představovat, protože pokud jste četli, tak se vám Miri stejně jako nám vryla do srdce. 
  • Díky Slovartu jsme se také setkali s magickým realismem, což pro nás byl do té doby neznámý pojem. Andělé nad Teheránem - Gina B. Nahai.
  • Já se doslova zamilovala do spisovatele Patricka Nesse, jehož díla rozhodně doporučuju. Kvalitní romány s hlubší myšlenkou nadchnou náročné čtenáře, kteří touží po jedinečném zážitku. Můj top je My ostatní tu prostě žijem, který prozatím žádné jeho dílo nepřekonalo. Volání netvora: Příběh života bylo neskutečně emotivní a stálo mě to spousty slz a sil, abych dočetla. Jsem šťastná, že mám tak hlubokomyslný román v knihovničce. Něco víc, další nezapomenutelný titul, který je naprosto dokonalý. Prozatím poslední publikací tohoto autora je Nejdelší den Adama T. Trochu mi připomíná My ostatní tu prostě žijem tím svým osobitým zpracováním a silnou myšlenkou. 
  • Už jste se setkali s knihou Ten, kdo stojí v koutě - Stephen Chbosky? Nejspíš byste měli, protože je velmi dobře hodnocená a většina čtenářů áchá nad příběhem, který se vám dostane pod kůži. 
  • Bestie je zvíře - Peternelle van Arsdale bylo historické a temné dílo s hororovými prvky. Musím uznat, že jsem byla hodně překvapená a právě s ohledem na to zářné kouzlo jsem dočetla až do konce, protože co se týče hororů jsem prostě srab.
  • Slovenská autorka Miroslava Varáčková si mě získala svým debutem Adaptace. Ten jsem recenzovala na vlastní pěst už kdysi a pořád si ho nemohu vynachválit. Hlavně to nikomu neříkej byl druhý titul, který se ke mně od spisovatelky dostal a tentokrát se nejednalo o dystopický svět, ale reál s velmi podmětnou myšlenkou. Grafitové děvče na tom nebylo jinak, opět dílo s hlubším smyslem. Z toho důvodu se vždycky těším na romány Miroslavy Varáčkové, tématicky se dotýkají závažných a mnohdy i lehce kontroverzních témat a zaujmou svým zpracováním i náročnější čtenáře.
  • Cassandra Clare je známá díky svým Lovcům stínů. Já se pokoušela číst Město z kostí, ale ten její styl mi přišel až příliš vláčný a poklidný. Nakonec jsem jí dala šanci ve spin-off sérii Paní půlnoci a v nejbližší době mě také čeká dobrodružství s Pánem stínů.
  • Moje sestra žije na krbové římse (recenze Chensie) - Moje sestra žije na krbové římseA. Pitcher (recenze Wish) je young adultka, která mě svým způsobem odzbrojila. Humor, někdy až temný, emoce i ústřední postavy poukazují na téma, které je prakticky nejvíce řešené u nás i ve světě. Terorismus zapustil kořeny strachu naprosto všude a je jen dobře, že se Annabel Pitchen rozhodla ztvárnit a poukázat na vše podstatné, co se jej týká. 
  • Od Slovartu mi k Vánocům přišel dáreček! Motivační diář A Cup of Style 2018 jsem nemohla nerecenzovat. 
  • Toužíte po nějakém rozpustilém dívčím čtení s dávkou psychologie a feminismu? Už jsem normální?!? - Holly Bourne je naprosto perfektní oddechovka young adult žánru. Má toho v sobě tak strašně moc. Čtení fakt jen pro dívky a ženy, protože muž by určitě neocenil typicky dívčí vtípky, témata a zpracovaní. 
  • Už jsem se vám zmiňovala o tom, jak zbožňuju Patricka Nesse? Teprve jednou v předchozím textu, je na čase to tedy znovu vzít v potaz, jelikož Slovart vydává sérii Class podle námětu Patricka Nesse na motivy Doctora Who. Absolutní špica pro všechny, kdo na autora a Doctora Who nedají dopustit. Není divu, že jsem si první díl Jízda - Guy Adams fakticky moc užila. Volné pokračování Neuvěříte, co se stalo potom - James Goss laťku nepřekonalo, ale už vyšel i třetí díl s názvem Kamenný dům - A. K. Benedictová. Taky se nemůžete dočkat?
  • Jako poslední bych ráda zmínila nadčasové young adult sci-fi V pasti času - M. E´ngle, které si získá mladší čtenáře. Škoda, že už nejsem cílová čtenářka, nejspíš bych z knihy byla u vytržení...


Nakladatelství Slovart - #Booklab nám dalo možnost poznat spousty skvělých knižních světů a my si vážíme spolupráce a moc se těšíme na její pokračování! Děkujeme!



*** 

Soutěž o grafický román Grafitové děvče! 


Grafitové děvče je úžasný příběh, nabízí toho opravdu hodně! Nemám obavy doporučit jej mladším i starším čtenářkám, které chtějí četbu nenáročnou i náročnější, protože vím, že vaše očekávání splní. Stačí se jen otevřít a ocitnete se ve světě, který je trojrozměrný a můžete si na něj skutečně sáhnout. Více v recenzi!



Jakou oblíbenou "slovartku" máš v knihovničce? 


Odpověď na otázku piš do komentáře + připiš kontakt, abychom tě v případě výhry mohly informovat. Pokud nechceš psát kontakt, napiš odpověď do komentáře pod příspěvkem na FB Svět Mezi Řádky.


Podmínky soutěže: 
* Soutěž trvá od 16. 05. 2018 do 26. 05. 2018.
* Soutěže se mohou účasnit pouze čtenáři s trvalým bydlištěm v ČR.
* Román do soutěže věnoval Svět Mezi Řádky.
* Soutěž je pouze pro čtenáře Světa Mezi Řádky. Nejsi jím? Dej like na FB.
* Losování proběhne pomocí online generátoru náhodných čísel.
* Pokud se výherce do 72 hodin o výhru nepřihlásí, losování proběhne znovu.


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.