Recenzní výtisky 2018 - Květen světem letem.

Opět měsíc nabušený knihami natolik, že jsem skákala z jednoho knižního světa do druhého. Užila jsem si romantických knih, prožila i temné chvíle v thrilleru. Prošla se ruku v ruce se stalkerem a zabloudila do alternativních světů. Bylo toho hodně a bylo to skvělé!

Ve Světě Mezi Řádky právě probíhá soutěž o sérii Cinder & Ella. Chceš mít pohádkovou romanci doma? Stačí se účastnit!

Budu se opakovat, ale pořád nás můžete sledovat na Instagramu Svět Mezi Řádky, kde se mimo zahraničních knih mihnou občas i ty české, protože mi rády čteme české knihy. Což se koneckonců můžete dozvědět i na našem projektu Podpora českých autorů, který je na rozdíl od Světa Mezi řádky - FB pouze o české literární scéně. Vyhledejte si náš projekt i na FB Podporujeme české autory, aby vám neunikly každoměsíční soutěže (min. dvě do měsíce!). Jestli jste také nadšenci jako my, klidně přidávejte své recenze, články nebo názory na knihy českých autorů a autorek v naší skupině Čteme české knihy.


Psáno životem - Lucy Keating



Recenzní výtisk dorazil 11. 05. 2018
Dreamologie byl ten správný román pro všechny snílky a mě si získal. Když Lucy Keatingové vyšlo v ČR druhé dílo, nemohla jsem si jej nechat ujít. Navíc ten naprosto úchvatný námět? Jak by mi mohl takový titul chybět v knihovničce? Nechybí. Přečteno a ačkoliv má titul své mínusy, má i své plusy, kterými si nejednu čtenářku získá. Více v recenzi!


Nádech - Penelope Douglas



Recenzní výtisk dorazil 11. 05. 2018
Zřejmě první titul z nové edice New adult. Jedná se o temnější počin, který uspokojí romantické i drsnější čtenářky. Anotace je ještě přívětivá, protože Jared je opravdu tyran, kterého budete nenávidět i zbožňovat. Já jsem si Nádech užila do posledního písmenka. Chceš si přečíst proč?


A hvězdy mi daly tebe - Karen McQuestion



Recenzní výtisk dorazil 17. 05. 2015
Díky spolupráci s Neoluxorem sice recenze nevycházejí ve Světě mezi řádky, ale k přečtení jsou na blogu knihkupectví Luxor. Tuhle horkou sci-fi novinky nakladatelství Fragment jsem měla vyhlídnutou už dlouho a jsem moc ráda, že dorazila. Anotace i knižní obálka jsou prostě naprosto pohlcující, bude takový i příběh? Jak se mi kniha líbila? Více na blogu Neoluxor.



Moje maminka je nej - Eva Horáková


Recenzní výtisk dorazil 21. 05. 2018
Naprosto unikátní pohádka, která se skládá z příběhů jednoslabičných, dvojslabičných, trojslabičných a čtyřslabičných. Opravdu neobvyklé, že? Víc než vhodné pro prvňáčky, kteří se čtením začínají. Já sice doma prvňáčka nemám, ale beztak jsem neodolala. Opravdu mě zajímalo, jakým způsobem autorka ztvárnila svůj záměr a musím uznat, že... ódy až v recenzi!


Poznej s námi Česko (Zábavné doplňovačky pro malé školáky) - Iva Nováková


Recenzní výtisk dorazil 21. 05. 2018
Didaktický sešit, který pomůže vašim školákům s vědomostmi o České republice. Více v recenzi...


Na odvrácené straně - Anthony O´Neill


Recenzní výtisk dorazil 23. 05. 2018
Tak na tuto knihu jsem byla obzvláště zvědavá, jelikož se jedná o kontroverzní detektivku. Anotace i knižní obálka jsou naprosto skvělé. Po otevření mě přivítala hromada černého humoru v podobě všemožných nebožtíků. Stálo to nakonec za to? Recenze to jistí.


Samotář - Teddy Wayne


Recenzní výtisk dorazil 23. 05. 2018
Nakladatelství Odeon je známé svými hodnotnými publikacemi pro náročnější čtenáře. Nenajdete u nich žádné young adult, new adult nebo nedej bože erotické romány. Promyšlené a propracované příběhy jsou často skvělým psychologickým počinem a chcete-li se do takových pouštět, je potřeba na to mít hlavu i "koule", protože některé Odeonky se nevyhýbají ani tabuizovaným tématům. A proto je zbožňuji. Když mě zaujme anotace, neváhám a pouštím se do nich. Posledním románem, který mě doslova odboural, byl Malý život. Bude na tom Samotář stejně?


Hledání příslibu věčnosti - Jennifer Probst


Recenzní výtisk dorazil 23. 05. 2018
Jennifer Probs píše skvěle. Krásné, romantické oddechovky mají příjemné a vyvážené charaktery. Hlavní myšlenka je hlubší a dokáže mile překvapit. Nejedná se o povrchní četbu, takže dokáže zaujmout i náročnější čtenáře. Proto se k této autorce velmi ráda vracím. Ačkoliv jsem z tetralogie Hledání přečetla prozatím pouze třetí díl a nyní se vrhám do závěrečného Hledání příslibu věčností, mám v plánu pořídit si i předešlé. Jelikož se jedná o volná pokračování, je tedy možné je číst i samostatně. Více o tom, jak se mi titul líbil, v recenzi.



Šťastně až navěky - Kelly Oram



Recenzní výtisk dorazil 24. 05. 2018
Pohádkově kouzelná série Cinder & Ella má zřejmě pouze dva díly + bonusovou kapitolu z pohledu Cindera, která vyšla u prvního dílu. Pokud ji autorka plánuje, nemám tušení, ale v zahraničí prozatím třetí díl není. I když se možná nabízí. Některým čtenářkám přijde tento díl navíc, jiné jsou nadšené. Jaký názor mám na pokračování já?


Porušený slib - Amanda Quick


Recenzní výtisk dorazil 24. 05. 2018
Porušený slib je mým prvním setkáním s Amandou Quick. Už jsem o této spisovatelce slyšela, ale prozatím jsem neměla možnost, ani odvahu. Nyní jsem se rozhodla, že ji zkusím, protože mě nalákala zajímavá anotace. Ačkoliv jsem si toho nebyla vědoma a považovala Porušený slib za první díl, tak se jedná o druhý. Zřejmě volné pokračování kriminální série, která obsahuje prvky erotických romancí. Jsem zvědavá... Vyplatila se mi zvědavost?


Temný duet - Victoria Schwab


Recenzní výtisk dorazil 29. 05. 2018
Zřejmě znáte první díl Příšer z Verity. Jedná se o Divokou píseň, která mnohými byla zaměňována a pletena za Divokou plíseň, což se k tomu sice vybízí, ale knihu to nikterak nesnižuje, protože Victoria Schwab opravdu psát umí. Young adult horor byl naprosto fascinující, i když se jednalo především o fantasy a nikoliv o romanci, jak jsem si původně myslela. Doslova jsem si knihu zamilovala a mám neskutečnou radost, že se mohu těšit i z druhého dílu. Recenze vyšla na stránkách Neoluxoru stejně jako mé předchozí Muffin a čaj a také A hvězdy mi daly tebe...


Světy za obzorem - Julie Nováková



Recenzní výtisk dorazil 29. 05. 2018
Nakladatelství Brokilon se zaměřuje na sci-fi a fantasy a rozhodně nemá obavu vydávat české autory, i ty méně známé nebo debutanty. Vždycky se jedná o titul, který má, co nabídnout. Světy za obzorem mají fantastickou obálku a skvělou anotaci. Jedná se sice o objemnou sbírku povídek, ale věřím, že se mi bude číst skvěle jako prozatím téměř všechny tituly Brokilonu. Jak Světy za obzorem hodnotím?



Zrada - Martina Cole



Recenzní výtisk dorazil 30. 05. 2018
Napínavý thriller pro ženy s působivou anotací. Zaujala mě na první čtení a hned jsem se těšila, až se na knihu vrhnu. Domino má zajímavé romány pro ženy. Nejvíce na mě zatím zapůsobil precizní thriller Sharon J. Bolton - Má ji rád/Nemá ji rád. To bylo natolik úchvatné, až mi poklesla brada a rozhodně jsem titul nečetla naposledy! Získala si mě Zrada také tak?



Ztracení: Poslední iluze 1 - Henrik Fexeus




Recenzní výtisk dorazil 30. 05. 2018
Host má skvělé knihy. Díky spolupráci s e-shopem Knihcentrum se každý dostává k titulům, které ho zajímají. U Hostu určitě nemůžete šlápnout vedle. Nevydávají jen české autory, ale i zahraniční. Já se rozhodla zkusit knižní fantasy dobrodružství young adult žánru, které by mohlo být temné... Možná temnější, než si představuji. Lákavá knižní obálka jen dokresluje anotaci, která mi nedá spát. Jaké to asi bude? Jaké to bylo!



Den co den - David Levithan


Recenzní výtisk dorazil 31. 05. 2018
Den co den vyšlo v prvním vydání u CooBoo v roce 2013. Nyní o pět let později do knihkupectví vstupuje druhá verze s filmovou obálkou, jelikož tento neobyčejný příběh se dočkal i filmového zpracování. Anotace je hodně chytlavá a zajímavá. Jsem opravdu zvědavá, jakým způsobem autor námět zpracoval. Rozhodně to nebude nic, na co by čtenář zřejmě zapomněl. Už jen hodnocení vybízí k tomu, abyste si tento titul pořídili. David Levithan je poměrně známým spisovatelem, který se zaměřuje na zvláštní a emotivní témata a jejich zpracování je víc než vyhovující. Je Den co den opravdu takové terno? Odpověď nalezneš v recenzi na serveru Zeedee.


Temná kapitola - Winnie M. Li


Zeedee


Recenzní výtisk dorazil 31. 05. 2018
Už podle názvu a anotace se kniha jasně vymyká žánru, který obvykle čtu. Jedná se o příběh, který se mi nejspíš nebude líbit, ale i přesto jsem neodolala. Kdo by neměl zájem přečíst si něco, co mu utkví v paměti i v srdci? Jestli jste četli anotaci, tušíte, nač narážím. Ale mnohem víc vám povím v recenzi. Stejně jako předchozí recenze i tato vyjde na serveru Zeedee.


Podpora českých autorů



Ten, kdo jiným jámu kopá 


Recenzní výtisk dorazil 21. 05. 2018
Můj první gamebook! Dlouho jsem se tomu bránila, ale nakonec jsem neodolala skvělému tématu, ztvárněnému s veselým černým humorem. Musím uznat, že jsem byla hodně překvapená a bavila jsem se. V recenzi vám dám nejeden důvod proč si zahrát!


Která vás zaujala?

Jaké knihy jsi za květen/červen četla ty?





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.