Knižní listopad 2017

>> Projekt Podpora českých autorů, Nezapomeňte, že mimo čtení recenzí, rozhovorů a ukázek si můžete zasoutěžit o české knihy! Sdílejte své recenze českých titulů ve skupině Čteme české knihy! Sledujte nás na FB Podporujeme české autory, aby vám nic neuniklo - například soutěž!  Právě probíhá soutěž autorky Markéty Hejkalové o patnáct titulů! Sdílej a vyhraj!



>> Mega soutěž Vánoční hnutí vám pod stromeček nadělí 101 českých románů, které pro vás věnovala nakladatelství spolu s autory a autorkami. Vyplň jednoduchý dotazník a pod stromkem rozbaluj novinky i starší knihy, které ti určitě udělají radost!





>> Roční soutěž: Meziřádková #Kniznivyzva2017 bude poslední den v roce 2017 končit a vy máte ještě spousty možností se zapojit. Jak jste na tom? Já už mám za sebou 120 knih a jejich seznam můžete najít v příspěvku Chensie a Wish plní Meziřádkovou výzvu!
>> Sledujte nás na Instagramu! Téměř každý den se ve Světě mezi řádky něco děje, ať už na FB Svět mezi řádky nebo na našem Instagramu Svět mezi řádky či přímo na tomto serveru. Aby vám neunikla žádná zajímavá informace nebo snad nedej bože soutěž!




1.  Ve víru rocku - Katy Evans /ch/
„Miluju tě, ty jeden zatracenej, mizernej parchante! Miluju tě!" (Str. 309)

2. Moje sestra na krbové římse - Annabel Pitcher /w/
V září se na pulty knihkupectví dostala další knížka oceňované britské autorky píšící pro mládež a dospívající. Přestože v Česku vyšla v pořadí jako druhá, ve skutečnosti se jedná o prvotinu. Já jsem v minulém roce recenzovala její Kečupová mračna, která se mi hodně líbila a na poli reálných young adult je považuji za velmi zdařilá. 
Z vyšetřování vraždy se stává hon na čarodějnice. Když policejní taktiky zahrnují odhalování soukromých informací kvůli hledání důkazů, nezašli strážci zákona příliš daleko? (Str. 273)

„Všechno nejlepší k narozeninám,“ pravil poté. „Ať prožijete plodný a bohatý život, slečno. Ať vám do něj nic nevrhne černý stín.“ (Str. 36)

Básnická sbírka Mléko a med, kterou vydalo nakladatelství Omega, se pyšní velmi dobrým hodnocením a není divu. Kanadská básnířka, spisovatelka a ilustrátorka svou knihu obohatila nejen o silné myšlenky, ale také vlastní ilustrace. Titul se zabývá mnoha tématy mezi něž patří kontroverzními náměty jako je zneužívání, násilí i sexuální touhy. 

„Jsem Stoosmasedmdesátka,“ zavrčela jsem a zaryla mu hlaveň do ramene. „Zabít tě mi nedělá sebemenší problém.“ (Str. 357)

Začínám litovat, že mě Veronika nezabila hned ten první den v klubu. Proklínám tě do horoucích pekel, ty svině. Jo, sex byl skvělý, ale co mě potkalo potom, za to bych ji poslal do dolů kutat uhlí na celé století, mrchu. (Str. 89)

Za letních podvečerů sedával kdysi na břehu Sýkovce stařeček Jáchym - jeho druhé jméno už nikdo nepamatuje. Pro každý den měl novou pohádku nebo zbrusu nový příběh. Zapamatoval jsem si zkazku o májovém otvírání studánek, kterou doprovázel i zpěvem. 

Kontroverzní dílo zabývající se tématem yaoi a manga. Pokud vás zajímá LGBT žánr, tak jste na tyto motivy už jistě narazili a nejspíš vás potěší, že je v ČR k zakoupení taková jedinečná sbírka, kterou můžete vlastnit pro své osobní, lehce zvrácené potřeby. :o))

„Navíc, ty spíš působíš měkce a zranitelně, jenže taková nejsi.“„Takže jsem zdánlivě grafitová,“ Táňa se nepřestávala smát. „A zanecháváš stopy. I grafit to dělá.“ (Str. 70)

11. Verum - Courtney Cole /ch/

Callo, musím ti něco říct. Nebudeš tomu rozumět. Prosím, poslouchej mě, než si pomyslíš, že jsem netvor. (Str. 80)

12. Tisíc kousků tebe - Claudia Gray /ch/
Teď už vím, že truchlení je jako brousek. Vybrousí veškerou vaši lásku a všechny nejšťastnější myšlenky do ostří, která vás rozpárají zevnitř. Něco uvnitř mě se roztrhlo a už nikdy se nezcelí. (Str. 113)





Chensiino osobní hodnocení: 

Young adult, která vám nesmí uniknout: Moje sestra žije na krbové římse
Kniha, která mě zklamala: Reset
Překvapení měsíce: Grafitové děvče
Nejhorší knižní obálka: Armigerský sborník povídek a české mangy
Nejzmatenější příběh: Verum
Nejoriginálnější název knihy: Tisíc kousků tebe
Knižní tip: Jeden z nás lže




Články Světa mezi řádky




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.