Knižní říjen 2017

>> Projekt Podpora českých autorů, který již druhým rokem mezi vás přináší informace o českých titulech. Nechválíme, objektivně hodnotíme knihy a snažíme se vám doporučit ty, které vám nejvíce přijdou vhod! Nezapomeňte, že mimo čtení recenzí, rozhovorů a ukázek si můžete zasoutěžit o české knihy! Právě probíhá soutěž nakladatelství Epocha o tři tituly horké novinky Hořící kůň! 


  


>> Roční soutěž: Meziřádková #Kniznivyzva2017 bude poslední den v roce 2017 končit a vy máte ještě spousty možností se zapojit. Jak jste na tom? Já už mám za sebou 120 knih a jejich seznam můžete najít v příspěvku Chensie a Wish plní Meziřádkovou výzvu! Několikrát do měsíce dokonce vychází články, ve kterých vám zobrazuji svůj seznam četby po desítkách a samozřejmě plním úkoly! 

>> Sledujte nás na Instagramu! Téměř každý den se ve Světě mezi řádky něco děje, ať už na FB Svět mezi řádky nebo na našem Instagramu Svět mezi řádky či přímo na tomto serveru. Aby vám neunikla žádná zajímavá informace nebo snad nedej bože soutěž!



A jak to ve Světě mezi řádky vypadalo tento měsíc? 




„Jsem Royal, zlato. Neutíkám. Bojuju.“ (Str. 39)



Potřeboval jsem něco zničit a mé tělo bylo jediná dostupná možnost. (str. 180) 



Na patnácti místech v Londýně byly v odpadkových koších bomby a všechny byly nastavené, aby devátého září ve stejnou chvíli vybuchly. Tři z nich nefungovaly, takže vybuchlo jen dvanáct košů, ale i tak zemřelo šedesát dva lidí.  (Str. 43)



Když jsem si představila, jak si Matt všechno balí a odchází, bez varování, bez jediného slova vysvětlení, bylo mi jako by mi srdce svírala pěst a pevně ho tiskla. Skoro jsem nemohla dýchat. Kam Matt zmizel? (Str. 21)



Méně kouzelné dílo. Tady už více zasahuje realita a kniha není natolik dětská, což má své plusy i své mínusy. Pozbývá díky tomu své kouzlo, ale získává nádech něhy, skutečné romance o lásce. Vadilo mi, že něco bylo sepsané trochu neohrabaně, takže to působilo účelově a ne tak svěže jako první díl. Pokud to ale shrnu, jsem moc ráda, že jsem si obě díla přečetla a mám je v knihovničce. Už teď pro mě mají svou vlastní hodnotu a rozhodně na ně nezapomenu. 



Podle mého ho nejvíce ocení ti, kteří sledují youtuberské sestry Nicole a Lucii. Pokud si o nich zjistíte víc a navnadí vás, určitě není důvod, proč se nepustit i do jejich díla a využít ho přesně tak, jak si slečny přály. Cílovou skupinou jsou náctiletí, kteří využijí všechno nebo minimálně většinu toho, co tento povedený diář nabízí. 



Jelikož mám tříletého chlapečka, jsem cílovou skupinou maminek, které tuto knihu mohou velmi dobře využít. Výchova dítěte zabere čas, ale chcete-li se svým dětem věnovat, učit je zábavnou formou a zobrazovat jim svět vesele, aby byly šťastné, tak tato kniha vám v tom pomůže. Rozšiřuje obzory. Zanechává ve vás dobrý pocit, že pro svou ratolest děláte to nejlepší a odměnou vám bude šťastný dětský úsměv, když si hrajete s ním. Naučí se něco nového, z čeho má radost a ještě si společně vytvoříte krásné vzpomínky na společné chvíle s maminkou. 



Jak to dopadá, když psychoanalytik začne analyzovat sám sebe? Když svoje myšlenky, názory, zkušenosti a vzpomínky zpracuje do textu uceleného pouze pevnými deskami knihy? Nehledejte zde klasický příběh o traumaty postiženém odborníkovi přes duši. Jak autor zmiňuje v anotaci, „Běsi“ se dají považovat za román, pokud se připravíte na to, že jeho hlavní hrdinkou i samotnou zápletkou je psychoanalýza. Nedočekáte se ovšem ani žádné studie s přesně stanoveným a chronologickým postupem. Declerckovo analyzování začíná sice v útlém dětství a končí v pozdní dospělosti, ale mezitím nedodržuje žádnou časovou posloupnost.



Nezkoušej na mě zapomenout! Ani v pekle! 



Nechce se mi věřit, že si chceš lásku vymlátit pěstí. „Ano, chci se ti plně odevzdat.“ Proboha, s jakou perverzitou ten hnusák přijde? (Str. 96)



Díky nakladatelství Portál se mi do rukou dostala úžasná publikace! Pokud to řeknu přehnaně, tak prakticky otevírá mužské duše a zobrazuje všem nejen emocionální zákoutí. Proč jsou muži uzavření více než ženy? Z jakého důvodu je pro ně těžké hovořit o svých pocitech nebo dát najevo zranitelnost? Odpovědi na otázky naleznete v tomto úžasném titulu, který předčil mé očekávání.



„Jeden dobrý skutek nezastíní tisíc špatných.“ (Str. 91)



„Toto je červený poplach nouzového vysílacího systému. Úřad šerifa v okresu Canton hlásí potvrzení vstupu vysoce nakažlivého viru na území našeho státu. Je-li to možné, nevycházejte z domu. Toto je červený poplach nouzového vysílacího systému...“ (Str. 31)




Chensiino osobní hodnocení: 

Akční fantasy, které doporučuji: Nezkoušej na mě zapomenout
Kniha, která mě zklamala: Rebelka pod zámkem
Dobře hodnocené dílo, které mě nenadchlo: Beze stopy
Překvapení měsíce: Moje sestra žije na krbové římse
Nejhorší knižní obálka:  Rebelka pod zámkem
Knižní tip: Mužský kód



Články Světa mezi řádky: 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.